Geboorte van een Moeder

Wil jij groeien in je moederschap en leren hoe je de moeder kan zijn die je wil zijn?

“De start van je leven als spiegel voor de start én beleving van het moederschap”

Voor zowel de ‘pasgeboren’ moeder als voor de vrouw die al wat langer moeder is.

Nicolien-Lettinga-Geboorte-van-een-moeder-workshop-interactief

Je bereid je ontzettend goed voor op de komst van je kind..

Je koopt allerlei spullen, je maakt de babykamer klaar, je denkt na over de bevalling, je laat jezelf en de baby regelmatig controleren. Praktisch gezien ben je er helemaal klaar voor! En dan is het moment eindelijk daar, je hebt je kind veilig in je armen, maar nu word je ineens met de emotionele en psychologische aspecten van het moederschap geconfronteerd; het enorme verantwoordelijkheidsgevoel, de hele dag aan staan en beschikbaar zijn en je nieuwe rol als moeder. Je vraagt je misschien wel af; “waar is nu die roze wolk waar iedereen het over heeft?” Door alle gedachten, gevoelens en hormonen weet je even niet meer hoe je tot ontspanning en een gevoel van zelfvertrouwen kan komen.

Je geeft veel in het moederschap en je doet dit met alle liefde die je in je hebt voor je kind, maar tegelijkertijd verlang je ook naar ruimte voor jezelf. Ruimte om op te laden en te kunnen ontdekken wie je ook al weer bent en zou willen zijn, niet alleen als moeder, maar ook als vrouw, partner enz. Jouw ‘zijn’ is namelijk volledig opgeschud door het moederschap. De vrouw die je was, is niet meer dezelfde nu ze moeder is. Dat geeft je soms het gevoel de controle te verliezen en zorgt voor twijfels en soms ook zorgen.

Je heb inmiddels zelf al van alles geprobeerd om jezelf een beter gevoel te geven, want je moet toch dankbaar en blij zijn nu je moeder bent? En toch kom je maar moeilijk bij dat gevoel van ontspanning, zelfvertrouwen en verbinding. Dat zorgt opnieuw voor teleurstelling en kost veel energie.

Wanneer je echter niet eerst aan de slag gaat met je dieper liggende patronen en (negatieve) overtuigingen en gedachten is het erg lastig om (zelf) je gedrag te veranderen, zo ook in het moederschap. Een gevoel van verbinding ervaren met jezelf in het moederschap kan dus flink worden beïnvloed door patronen en overtuigingen waar je je onbewust nog aan vasthoudt. En dat terwijl verbinding met jezelf een hele belangrijke voorwaarde is voor verbinding met je kind(eren).

In dit online programma Geboorte van een Moeder help ik jou te ontdekken welke overtuigingen en gedragingen hun oorsprong vinden in de start van je leven, maar ook welke van deze overtuigingen en gedragingen nog actief zijn en je moederschap dus nog onbewust beïnvloeden. Door deze laagjes af te pellen en je zelf letterlijk te ont-wikkelen, kan je (moederlijke) intuïtie weer meer vrijuit stromen. Het brengt je stap voor stap dichter bij de moeder die je in de kern bent en zou willen zijn. 

“Everybody wants to hold the baby,

But who holds the mother”

Waarom we letterlijk beginnen bij jouw begin ..

We beginnen namelijk bij jouw eigen geboorte. De periode in de buik, de manier van geboren worden en de eerste levensmaanden/jaren zijn van grote invloed op wie je bent, hoe je je ontwikkelt en hoe je je gedraagt en vormen de basis voor de rest van je leven. Oftewel; de blauwdruk van je leven. Hier worden jouw aller vroegste en diepste overtuigingen en patronen gevormd die je vandaag de dag nog steeds (onbewust) beïnvloeden, zo ook in het moederschap.

Geboren worden is het allereerste grote ‘overgangsmoment’ in je leven. De manier waarop deze overgang is verlopen en hoe jij hebt kennisgemaakt met de wereld bevat een schat aan informatie. Zo ook over de overgang die je hebt gemaakt van vrouw naar moeder en hoe jij het (aankomend) moederschap ervaart; oftewel jouw geboorte als moeder. Het is echter niet altijd even makkelijk om op een bewust niveau inzicht te krijgen in deze processen. In dit programma gaan we daarom samen terug naar deze belangrijke basis van je leven én van het moederschap!

Deze overgang heeft een naam, namelijk ‘matrescentie’ ..

Een vrouw die moeder wordt (ook voor de 2e, 3e, 4e enz. keer) maakt een groot transformatieproces door op zowel fysiek, als emotioneel, mentaal en energetisch gebied. Deze overgang van vrouw naar moeder noemen we ‘matrescentie’; jouw geboorte als moeder.

Er lijkt dan ook nog best een taboe op te rusten wanneer een vrouw dit overgangsproces niet altijd als een ‘roze wolk’ ervaart. Er wordt weinig tot niet gesproken over de emotionele uitdagingen die een vrouw tegenkomt tijdens de transformatie die zij maakt van vrouw naar moeder, omdat in de maatschappij veelal nog het beeld bestaat dat dit iets ‘natuurlijks’ zou moeten zijn.

Wanneer je als vrouw echter leert begrijpen wat er allemaal gebeurt tijdens de transformatie van vrouw naar moeder en je meer en meer ontdekt wie jij als moeder bent en/of zou willen zijn én je jezelf en jouw emoties beter leert begrijpen en ondersteunen, brengt dat (innerlijke) rust, zelfvertrouwen en uiteindelijk meer plezier in het moederschap, opvoeden en laten opgroeien van je kind(eren).

Nicolien-lettinga-holistisch-orthopedagoog-borstvoeding
Nicolien-Lettinga-moederschap-geboorte-workshop
Nicolien-Lettinga-Workshop-Geboorte-van-een-moeder

Dit levert het programma ‘Geboorte van een Moeder’ je op:

 • Dieper begrip van jezelf (als moeder) en inzicht in je (beperkende) overtuigingen, gedachten en patronen
 • Plezier, (zelf)vertrouwen en meer energie in het moederschap opvoeding en dagelijks leven
 • Vertrouwen om je plek in te nemen als vrouw én als moeder en je (eigen) waarde daar in te voelen
 • Een dieper begrip van de invloed van jouw eigen eerste duizend dagen op de rest van je leven én het moederschap
 • Je leert je intuïtie en sensitiviteit (h)erkennen en gebruiken als échte kracht in het moederschap
 • Je ervaart meer diepgang, verbinding en bezieling in de relatie met jezelf, het moederschap en je kind(eren)
 • Meer balans tussen geven en je eigen ruimte innemen in het moederschap
 • Het leren omarmen van zowel de pure als de rauwe kant van het moederschap
 • Je ontdekt meer en meer over je (nieuwe) identiteit in het moederschap en leert deze omarmen
 • Een diepere verbinding met jezelf van waaruit je je kan verbinden met je kind(eren)
 • (Wetenschappelijke) kennis over het overgangsproces van vrouw naar moeder
 • Dat je jezelf écht kan vieren en eren als geboren moeder

Wat ik je ga leren – zo ziet het programma eruit

Het programma bestaat uit 5 modules met een logische opbouw waarbij je eerst je eigen start in dit leven, je eigen geboorte, onder de loep gaat nemen om vervolgens inzicht te krijgen in je beperkende patronen, overtuigingen en gedachten die tijdens deze eerste duizend dagen zijn ontstaan. Vervolgens maken we de stap naar je andere geboorte; jouw geboorte als moeder. Stap voor stap zal je de verbinding met jezelf én het moederschap herstellen, versterken en verdiepen én wordt je uitgenodigd om je nieuwe identiteit als moeder te leren begrijpen en omarmen.

Iedere module bevat een video met uitleg over het thema van de betreffende module. Daarnaast maak ik binnen de modules gebruik van audio, visualisaties en uiteenlopende opdrachten. Er wordt binnen alle modules ook verwezen naar een uitgebreide reader en een werkboek die samen de fundering vormen voor de cursus. Al deze onderdelen bij elkaar zorgen niet alleen voor nieuwe kennis, maar zetten je ook aan tot het daadwerkelijk integreren van het geleerde in de praktijk. Hieronder vind je een overzicht van de modules die centraal staan in de cursus.

Nicolien-Lettinga-Module-Geboorteverhaal

Module 1

Je geboorteverhaal als startpunt

We zijn allemaal ooit een keer geboren en we hebben allemaal een uniek geboorteverhaal. In deze module ga je onderzoeken hoe jouw start in dit leven en je eerste levensjaren zijn geweest. Wat weet jij eigenlijk over jouw eigen conceptie, zwangerschap en geboorte? En waarom is het zo belangrijk je hierin te verdiepen?

 • Zelfonderzoek naar je eerste duizend dagen
 • Je maakt kennis met je innerlijk kind
 • En meer ..
Nicolien-Lettinga-Module-Theorie

Module 2

Theorie voor het leren begrijpen van je geboorteverhaal

In deze module duik je in een aantal theoretische concepten om je eigen geboorteverhaal beter te leren begrijpen. 

 • Wetenschappelijk onderzoek
 • Eerste duizend dagen
 • Epigenetica
 • Lichaamsgeheugen
 • Bewustzijn van een baby en meer ..
Nicolien-Lettinga-Module-Geboortepatronen

Module 3

Geboortepatronen

De manier waarop je wordt geboren en hoe jij dit als baby ervaart vormt een blauwdruk en staat in verbinding met je gedrag (in het moederschap). Maar wat zijn geboortepatronen nou precies?

 • En welke geboortepatronen herken ik in mijn verhaal?
 • Geboorte als overgangsmoment
 • Voorbeelden van uitgewerkte patronen
 • Visualisatie en opdrachten voor het ontdekken van de verbinding tussen patronen en gedrag en meer ..
Nicolien-Lettinga-Module-Brein-Overtuigingen

Module 4

Het brein en het ontstaan van vroege overtuigingen

Onze gedragingen zijn vaak gekoppeld aan overtuigingen. Hoe dit werkt in je brein en hoe dit in verband staat met je geboorteverhaal en het moederschap ga je leren in deze module.

 • Breindelen
 • Je prenatale programmering
 • (h)erkennen van overtuigingen en gedrag
 • Overtuigingen transformeren, diverse opdrachten en meer ..
Nicolien-Lettinga-Module-Matrescentie

Module 5

Matrescentie; De geboorte van een moeder

In deze module ga je onderzoeken welke verbinding er nu precies is tussen de blauwdruk van je eigen geboorte (je allereerste overgangsmoment) en het overgangsmoment van vrouw naar moeder én hoe dit jouw moederschap en moederlijke intuïtie kan beïnvloeden.

 • Verwachtingen vs. realiteit in het moederschap
 • Psychologische, emotionele en fysieke veranderingen 
 • Je identiteit als moeder en meer ..

Voor wie is dit online programma?

Dit programma is voor jou als:

 • Je zwanger, nog maar net of juist al even moeder bent en je je wil verdiepen in de emotionele en psychologische aspecten van het moederschap
 • Je wil groeien in het moederschap om de moeder te kunnen zijn die je in de kern bent/wil zijn
 • Rust, ruimte, balans en energie wil ervaren in het moederschap, maar ook het dagelijks leven 
 • Je los wil komen van perfectionisme, angsten en zwaarte in het moederschap
 • Je je afvraagt of de ‘roze wolk’ wel bestaat?
 • Je wil ontdekken hoe je zelf en in het moederschap gevormd bent door je eigen start in het leven en je vroege kinderjaren
 • Je inzicht wil krijgen in je beperkende patronen, overtuigingen, emoties, gevoelens en gedachten in het moederschap
 • Je meer diepgang, bezieling en verbinding wil ervaren met jezelf, het moederschap en met je kind(eren)
 • Je het transformatieproces van vrouw naar moeder beter wil leren begrijpen
 • Je van je sensitiviteit en intuïtie een kracht wil maken in het moederschap

Wat maakt deze cursus uniek?

 • Alle informatie, opdrachten en materialen zijn erop gericht om zowel de pure als de rauwe kant van het moederschap te laten zien én te leren omarmen. Je krijgt eerlijke én echte informatie
 • Je krijgt niet alleen nieuwe (wetenschappelijke) kennis aangereikt, maar je gaat ook écht de diepte in door het gevoels- en intuïtieve aspect dat door de cursus verweven is
 • Je krijgt als deelnemer 20%  korting op een 1:1 begeleiding om je groeiproces te verdiepen
 • Je ontvangt diverse ‘extra’s’ ter ondersteuning bij het daadwerkelijk in de praktijk brengen van al het geleerde, bijvoorbeeld een uniek door mij ontworpen digitaal ‘geboorte van een moeder journal – kraamboek van een geboren moeder’.

“You can’t pour from an empty cup”

Online programma Geboorte van een Moeder

Wat krijg je?

 • Direct na aanschaf krijg je een persoonlijke inlog via de mail die toegang geeft tot de online leeromgeving
 • Je krijgt gelijk toegang tot de complete cursus
 • Een uitgebreide (digitale) reader & werkboek
 • Community van gelijkgestemde vrouwen in de vorm van een besloten groep. Hierin kan je o.a. naar behoefte met elkaar delen en vragen stellen.
 • Diverse visualisaties, audio’s en informatieve downloads
 • 9 maanden onbeperkt toegang tot de complete cursus en downloads
 • Als deelnemer van de online cursus krijg je 20% korting op individuele begeleiding om je groeiproces te kunnen verdiepen

Je schaft dit programma aan voor €111,-

Wat klanten zeggen

De titel van de cursus sprak mij direct aan, de overgang van vrouw naar moeder voelt voor mij écht als de geboorte van een moeder. Ik herken mij in de woorden waarmee Nicolien dit o.a. omschrijft: jouw ‘zijn’ is opgeschud. Er is genoeg informatie te vinden over het moederschap, maar het overgrote deel komt neer op de roze wolk. Deze cursus gaat heel eerlijk in op de transformatie die je doormaakt met de daarbij behorende pure kanten, maar ook de rauwe laag van dieperliggende patronen en overtuigingen die je gedrag in het moederschap beïnvloeden. Je gaat écht tot de kern, waardoor je ontzettend veel leert over zowel jezelf als mens, als jezelf als moeder.

~ Eline ~

De cursus is heel fijn en overzichtelijk opgebouwd. De opdrachten worden voorafgegaan door een theoretisch gedeelte. Dit is helder en begrijpelijk geschreven. Je krijgt voldoende informatie over de onderwerpen, zonder dat het een enorme lap taaie stof is. De opdrachten volgen elkaar heel logisch op en volgen je natuurlijke denkproces. Met iedere opdracht vallen steeds meer puzzelstukken op zijn plek, wat voor veel herkenning zorgt van de overtuigingen die je in de loop van je leven hebt aangenomen. Alleen al het inzicht hierin zorgt (voor mij) voor meer begrip van mijn emoties en gedragingen.

~ Eline ~

Nicolien ontzettend betrokken en heel goed bereikbaar. Ze is puur en zuiver in haar communicatie, waardoor je je iedere keer opnieuw gehoord en gezien voelt. Ze reageert snel, en is altijd bereid mee te denken, extra informatie te geven of verduidelijking te geven over de inzichten die je hebt gedaan. Dit geeft een gedragen gevoel en maakt dat het niet een (één van de velen) oppervlakkige cursus is. Ik kan deze cursus íedere moeder aanraden, ook wanneer je die roze wolk wel ervaart. Je leert zó veel waardevolle informatie over de invloed van jouw eerste maanden/jaren op wie je bent, hoe je je gedraagt. Als je het mij vraagt een must voor meer begrip voor, en meer diepgang en verbinding in de relatie met je kind(eren). En jezelf, niet te vergeten!

~ Eline ~

Ik vind de online cursus geboorte van een moeder super interessant! Ik ben mezelf aan het verdiepen door lagen van mezelf af te pellen. Soms heel confronterend en moeilijk, maar ook zeker verhelderend en helend als je ergens bewust van wordt. Ook al ben ik al wat langer moeder, soms vind ik nu pas de antwoorden die ik toen al zocht en waar niemand mij mee kon helpen. Het is een bijzonder mooi en leerzaam avontuur!

~ Suzanne ~