Interactieve workshop

Geboorte van een Moeder

“De transitie van vrouw naar moeder”

 

Nicolien-Lettinga-Geboorte-van-een-moeder-workshop-interactief

Wanneer je kind geboren wordt, word jij als moeder ook geboren.

Jij als vrouw was er al, je bestond al, maar jij als moeder nog niet. Dat is spannend, intens en soms ook vol vragen en onzekerheden .. geboren worden als moeder is letterlijk life-changing! We bereiden ons ontzettend goed voor op de komst van een kind. We kopen spullen, maken de kamer klaar, denken na over de bevalling en moeder en baby worden goed gecontroleerd. Heb je er echter wel eens bij stil gestaan dat deze voorbereidingen zich vooral op het ‘fysieke’ en de baby richten?

Jij staat als vrouw echter op het punt om een hele grote (mentale) transitie door te maken; jouw geboorte als moeder. Jij bent straks het allerbelangrijkste in het leven van je baby/kind. Niet die mooie kinderwagen, niet die perfect gestylde kamer of een kast vol kleding. Dat is uiteraard leuk, maar je kind is na zijn geboorte volledig afhankelijk van jou en profiteert het meeste van een moeder die ook écht ‘aanwezig’ kan zijn in haar nieuwe rol als moeder. 

Wanneer je meer en meer ontdekt wie jij als moeder bent en/of zou willen zijn én je jezelf en jouw emoties beter leert begrijpen en ondersteunen, brengt dat (innerlijke) rust, zelfvertrouwen en uiteindelijk meer plezier in het moederschap, opvoeden en laten opgroeien van je kind(eren). Het geeft je de mogelijkheid om te leren meebewegen en afstemmen met alle (ontwikkelings)fases die je tegenkomt.

“Everybody wants to hold the baby,

But who holds the mother”

We beginnen letterlijk bij het begin, jouw eigen geboorte

De periode in de buik, de manier van geboren worden en de eerste levensmaanden/jaren zijn van grote invloed op wie je bent, hoe je je ontwikkelt en hoe je je gedraagt en vormen de basis voor de rest van je leven. Oftewel;
de blauwdruk van je leven!

Geboren worden is het allereerste grote ‘overgangsmoment’ in je leven. De manier waarop deze overgang is verlopen en hoe jij hebt kennisgemaakt met de wereld bevat een schat aan informatie! Zo ook over de overgang die je hebt gemaakt van vrouw naar moeder en hoe jij het (aankomend) moederschap ervaart. 

Het is echter niet altijd even makkelijk om op bewust niveau inzicht te krijgen in deze processen. In deze workshop gaan we daarom samen terug naar deze belangrijke basis van je leven én van het moederschap!

 

Nicolien-lettinga-holistisch-orthopedagoog-borstvoeding
Nicolien-Lettinga-moederschap-geboorte-workshop
Nicolien-Lettinga-Workshop-Geboorte-van-een-moeder

Wat gaan we doen?

Jouw eigen geboorteverhaal staat centraal en zal als een rode draad door de workshop lopen. Je gaat ontdekken hoe je eigen geboorte emoties, gedrag, het moederschap en mentale gezondheid beïnvloeden. Na bewustwording is het tijd voor actie en gaan we aan de slag met ‘spiegelen’ en je intuïtie.
Wat mij betreft onmisbare tools voor iedere moeder! 

De volgende vragen staan hierbij centraal :
-Wat is de invloed van mijn geboorte op wie ik ben, wat ik doe en wat ik voel?
-Hoe draag ik zorg voor mijn mentale gezondheid in het moederschap?
-Wat is ‘spiegelen’ en wat brengt mij dat in het moederschap en opvoeden?
-Wat is intuïtie en hoe gebruik ik haar in het moederschap?

Na de interactieve workshop ‘geboorte van een moeder’:

 • Ben jij je bewust van de invloed van zwangerschap en geboorte op wie je bent
 • Weet je wat intuïtie is en waarom zij zo belangrijk is in het moederschap
 • Kan je kijken naar je gevoeligheid en emoties als een kracht i.p.v. een last
 • Zal ‘lastig’ gedrag (van jezelf/kind) anders voelen omdat je kijk op gedrag voor altijd veranderd is

  Voor wie is deze workshop?

  Eigenlijk voor iedere vrouw die na het lezen van de informatie denkt
  “Ja, hier wil ik bij zijn!”

  Maar vooral voor:

  • Moeders (to-be) 
  • Voor vrouwen die pas moeder zijn
  • Voor vrouwen die al wat langer moeder zijn
  • Zwangeren die zich willen verdiepen en voorbereiden op het moederschap
  • Zwangeren die spanning/vragen ervaren rond het naderend moederschap
  • Voor moeders die verbinding zoeken met andere moeders
  • Voor moeders die opzoek zijn naar diepgang in thema’s als moederschap, persoonlijke groei en opvoeden

  Deze workshop is minder geschikt voor je als:

  • Je zoekt naar een snelle oplossing
  • Je wil dat de ander het voor jou oplost
  • Je snel iets zweverig vindt
  • Je zoekt naar standaard (opvoed) adviezen
  • Je zoekt naar tips ‘uit de boekjes’

  “You can’t pour from an empty cup”

  Meld je aan!

  Deelnemen aan de workshop Geboorte van een Moeder?

  In januari 2022 zal er een nieuwe workshop georganiseerd worden. Meld je middels het formulier hiernaast geheel vrijblijvend aan voor de wachtlijst. Je ontvangt als eerste alle informatie en de mogelijkheid tot aanmelden voor de workshop.

           Nicolien-Lettinga-workshop-geboorte-moeder

  Ja, ik meld me aan voor de wachtlijst!

   

   

  dit veld niet invullen s.v.p.

  Wat klanten zeggen

  De workshop heeft me geholpen om op een andere manier naar mezelf en mijn kind te kijken. Ik kijk nu positiever naar gedrag en ik begrijp ook beter waar gedrag vandaan komt. Deze bewustwording zorgt ervoor dat ik mezelf nu beter kan helpen en uiteindelijk dus ook mijn kind. Nicolien geeft veel (nieuwe) informatie, duidelijke antwoorden en is heel prettig om naar te luisteren. Ze heeft aandacht voor iedereen tijdens de workshop. Je bent een mooi mens, ga zo door!

  ~ M. (deelneemster workshop) ~

  Deze workshop is echt een cadeautje voor iedere moeder! Het was een hele leerzame avond en ik heb veel nieuwe kennis opgedaan. Er heerste een open en veilige sfeer, waardoor er veel ruimte was voor interactie. Nicolien voelde voor mij gelijk vertrouwd en ik kon merken dan ze echt kennis van zaken heeft. Heel inspirerend om naar te luisteren. Bedankt Nicolien!

  ~ R. (deelneemster workshop) ~

  Na deze avond heb ik echt weer een stap gemaakt in mijn eigen proces. Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan, met name rondom de impact van geboorte. Hierdoor zie ik nu veel duidelijker patronen in mijn eigen gedrag, maar ook bij mijn kind. Ik denk dat iedere moeder iets aan deze workshop kan hebben! Nicolien stelde me gelijk op mijn gemak en maakte constant verbinding met de groep. Ga zo door met dit mooie werk Nicolien.

  ~ C. (deelneemster workshop) ~

  Wat een waardevolle avond was dit! Ik heb vanavond ervaren hoe het ook al weer was om te voelen in plaats van alleen maar te denken. De informatie heeft me veel nieuwe openingen gegeven om echt anders te kijken naar mezelf en mijn kind. Ik gun deze workshop echt aan iedere moeder. Naast alle waardevolle informatie is het echt een momentje voor jezelf. Je bent een mooi mens Nicolien en ik gun het heel veel moeders om door jou geholpen te worden.

  ~ H. (deelneemster workshop) ~

  Ik vond de informatie tijdens de workshop erg verhelderd en ik had gedurende de avond heel veel ‘oh ja!’ – momentjes. Daarnaast heeft de workshop me verdieping gegeven in mijn eigen persoonlijke proces. Nicolien haar energie voelt echt als thuiskomen. Haar verhalen en ervaring spreken me ontzettend aan. Ik ben erg blij dat je op mijn pad bent gekomen!

  ~ M. (deelneemster workshop) ~

  Deze workshop zit vol met ‘eye-openers’ en boeiende informatie. Deze workshop heeft me nog meer laten voelen dat ik écht als moeder geboren ben en dat ik daarin heel dicht bij mezelf mag blijven. Ik raad deze workshop voor aan alle moeders aan. Het maakt absoluut niet uit of je nog maar net moeder bent of al wat langer. Lieve Nicolien, blijf dit soort avonden organiseren. Je staat ontzettend in je kracht en ik kan uren naar je luisteren. Bedankt!

  ~ C. (deelneemster workshop) ~