Nicolien-Lettinga-Geboorte-van-een-moeder

Geboorte van een Moeder

 

Ik heb mijn nieuwe workshop gelanceerd: Geboorte van een moeder. Niet alleen een baby wordt geboren, ook jij als moeder. Een transitie waar ik graag meer aandacht voor wil vragen, omdat het met zo ontzettend veel processen in je leven verweven is.

Transitie

De transitie naar het moederschap heeft namelijk een grote impact op het leven van een vrouw. Daarom ging ik in de workshop (maar ook in consulten) terug naar de allereerste grote transitie in het leven; je eigen geboorte.

Eigen geboorte(verhaal)

Je eigen geboorte(verhaal) bevat een schat aan informatie over wie je bent, hoe je je gedraagt en hoe je je ontwikkelt. Zo ook in jouw ‘moederschap’. Bewustwording hiervan is stap 1 wanneer je verandering wil. Voor jezelf, maar zeker ook voor je baby/kind.

Voorbereiding

We bereiden ons ontzettend goed voor op de komst van een kleintje. We kopen spullen, maken de kamer klaar, denken na over de bevalling, krijgen controles. Echter richt dit zich vooral op het ‘fysieke’. Terwijl jij als vrouw op het punt staat om een hele grote (mentale) transitie door te maken; jouw geboorte als moeder.

Geboren moeder

Jij bent straks het belangrijkste in het leven van je baby/kind (uiteraard met je partner), niet die mooie kinderwagen, niet die perfect gestylde kamer of kast vol kleertjes. Super leuk natuurlijk, maar waar ben jij in dit verhaal? Waarom bereid jij jouw geboorte als moeder niet voor en alleen die van je baby?

Inzichten

Toen ik voor mezelf aan de slag ging met deze vragen gaf mij dit ontzettend veel inzicht in waarom ik sommige onderdelen van het moederschap zo uitdagend of ingewikkeld vond, maar ook waarom mijn baby zo onrustig was.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En zo werd ook de workshop ‘Geboorte van een moeder’ geboren