Het perfecte plaatje

Nicolien Lettinga

Het perfecte plaatje

Laatst hoorde ik een gesprek aan tussen een aantal vrouwen over ‘social media’; “Ja je ziet echt alleen maar het perfecte plaatje”, “Er wordt een onrealistisch beeld geschetst”, “met die perfecte plaatjes wordt de boodschap afgegeven dat alles maakbaar is”, “ik ben echt klaar met die nepheid”..

Liefdevol?

Ook als ik zelf door Instagram of Facebook scroll zie ik steeds meer berichten opduiken van vrouwen die schrijven over deze onderwerpen. Soms met daarin een soort tegengeluid/verdediging dat er echt heus wel meer schuilgaat achter die ene foto die ze plaatsen. Maar ook reacties van vrouwen op elkaar vallen me op. De ene keer zie ik ontzettend liefdevolle en verbindende reacties, maar ik zie ook niet zulke liefdevolle reacties. Vrouwen die elkaar afvallen of iets vinden van wat de ander doet. Of vrouwen die elkaar ‘kopiëren’.

Spiegeltje, spiegeltje ..

Stiekem moet ik vanbinnen een beetje lachen .. want het feit dat dit mij opvalt zegt iets over mij! Het raakt aan het proces waar ik op dit moment middenin zit. “Wat wil IK?”. Ik voel al een tijdje heel sterk dat ik nog veel meer naar binnen mag keren en vervolgens vanuit mezelf, zonder filters en maskers weer naar buiten mag treden. Ik mag nog veel meer mijn ruimte innemen en nog veel meer mezelf zijn. Ik hoef me niet meer te laten leiden door wat ik denk dat anderen van mij verwachten. Ja, en mensen vinden hier wat van. Dat voel ik en merk ik ook in mijn omgeving, maar ik vind het steeds meer oké. Ik leef niet meer in een tijd waar ik op de brandstapel zou belanden als ik me op die manier uit. Ik begin mijn spiegels op dit stuk te begrijpen.

Verbinding

En heel eerlijk? Ik heb de afgelopen tijd écht met alleen maar prachtige vrouwen geconnect op social media. Vrouwen waarmee ik verhalen kan delen, ervaringen kan uitwisselen, mij van tips voorzien. Ik geniet van die verbinding en uitbreiding van mijn netwerk met ‘gelijkgestemden’ ook al zijn ze soms op afstand. Het is maar net waar je je aandacht op richt .. want wat je aandacht geeft groeit! Wat wil je zien? Het is aan jou .. en niet alleen op social media maar zeker ook in het ‘echte’ leven.

” Own who you are ♥ “