Huilbaby

Nicolien | Baby | Moederschap | Babymassage

Huilbaby

2 angstige en van vermoeidheid doorlopen ogen kijken me vragend aan. Achter haar in een met plastic omgeven bak dat als wiegje dient ligt haar baby. Eindelijk in slaap. Opnieuw vinden haar diep vermoeide vragende ogen de mijne als ik haar het dagprogramma overhandig dat ik zojuist heb gemaakt. Ik voel haar diepe verdriet, haar gevoel van falen, schaamte.

Kinderafdeling

Dit moment, 7 jaar geleden tijdens mijn jaarstage op de kinderafdeling van het ziekenhuis, was het moment dat ik voor het eerst kennismaakte met de term ‘huilbaby’ en een daarbij horend protocol.

Niet alleen

Had ik toen maar geweten wat ik nu weet. Wat had ik deze moeder graag willen leren hoe ze haar baby kon masseren, kon dragen in een draagdoek, de geluiden, lichaamstaal en spiegels van haar baby kon begrijpen. Maar ik had vooral een arm om haar heen willen slaan, haar willen vertellen dat het oké is het even niet te weten, dat ze het niet alleen hoeft te doen.

Dankbaar

Ik ben deze vrouw vreselijk dankbaar. Dankbaar dat ze mij, de onzekere stagiaire, op een voor haar ontzettend kwetsbaar moment in de ogen keek. Dat ze in mij een zoektocht ontketende.

Zoektocht

Een zoektocht naar kennis en vaardigheden om iets voor deze jonge en kwetsbare doelgroep te kunnen betekenen. Een zoektocht naar mezelf en mijn eigen intuïtie. Toen nog niet wetende dat mijn intuïtie en het vermogen om intuïtief contact te kunnen maken met baby’s mijn kracht is. En dat ik dat eigenlijk voortdurend al deed, nee dat besefte ik me toen nog niet.

Delen

En nu 7 jaar later, zelf moeder en een baby in mijn armen .. voel ik alleen nog maar meer het verlangen om mijn kennis en kracht te delen, zodat nog veel meer vrouwen, moeders én professionals baby’s vanuit intuïtie een oerstevige basis en zachte landing kunnen geven.

Vanaf 3 juni gooi ik daarom de deuren van mijn praktijk weer wagenwijd open. Voel je welkom! 🌟