Innerlijk

Ik maak de beweging naar binnen en laat los wie ik was om te worden wie ik ben.

Authenticiteit, bewustwording & duurzame verandering

 

 

Nicolien-Lettinga-Innerlijk-Sensitief-Gevoelig-Jezelf-Leren-Begrijpen

Je hebt al vaker gehoord dat ‘verbinding met jezelf’ belangrijk is en tegelijkertijd voelt dit nog als iets vaags ..

Het lukt je niet om die connectie met jezelf te (her)vinden en/of te behouden. Daar waar je soms zou willen verstillen en vertragen, zodat je je intuïtie (weer) kan horen, stuit je steeds op innerlijke ruis. Een wirwar van gedachten, gevoelens en patronen die je onrustig maken en zorgen voor een gebrek aan overzicht en helderheid. Je ziet niet waar te beginnen met het ‘ontwarren van je innerlijke wirwar’ en dat houdt je steeds op de plek waar je nu bent, terwijl je eigenlijk verlangt naar (innerlijke) rust, helderheid, verbinding, plezier en groei.

Je ervaart een gevoel van ‘vastlopen’. Wat je ook probeert het lijkt je maar niet te lukken om meer energie te ervaren, liever voor jezelf te zijn en/of je eigen koers te bepalen. Je voelt je regelmatig overspoeld door het (dagelijks) leven en het constante ‘moeten’ en verlangt ernaar om zelf weer de regie te nemen, zonder je daar schuldig over te voelen.

Je voelt stemmingen vaak feilloos aan en ergens weet je ook dat je veel (van anderen) ‘oppikt’. Pas op het moment dat je je vermoeid, leeg, chagrijnig of geprikkeld voelt, realiseer je je dat je eigen behoeftes en grenzen niet hebt gevoeld. Je weet dat deze sensitiviteit ook een echte kracht zou kunnen zijn, maar op dit moment loop je er vooral op leeg en heb je geen idee hoe je dit kan ombuigen en het gevoel van overprikkeling en uitputting voor kan zijn. Het is soms net alsof je voelsprieten te scherp staan afgesteld.

Je kan jezelf soms verliezen in het contact met anderen. “Wanneer de ander het fijn heeft en gelukkig is, dan ben ik dat ook!” is een uitspraak die jou niet onbekend is. En toch knaagt er iets, want het constant geven aan en zorgen voor de ander put je uit. Je beseft je dat je (in relatie met anderen) niet altijd de persoon bent die je graag zou willen zijn. Dit voelt eenzaam en maakt je onzeker. Je voelt je regelmatig die ´vreemde eend in de bijt´ en tegelijkertijd wil je niet langer meer een rol spelen of een masker opzetten.

Hoe zou het voor je zijn om niet langer het gevoel te hebben dat iets je tegenhoudt om in vrijheid authentiek en ongefilterd jezelf te kunnen zijn? Door te onderzoeken welke overtuigingen, patronen en gedachtes je (innerlijk) nog onbewust beïnvloeden ga je jezelf meer en meer ‘ont-wikkelen’. Dit brengt je dichter bij wie jij in de kern bent en zou willen zijn. Je leert jezelf steeds beter begrijpen en ondersteunen en dat brengt (innerlijke) rust, zelfvertrouwen, helderheid en meer energie.

Van onbewust naar bewust (zijn)

Je hebt waarschijnlijk al lang nagedacht over wat je gedachten, emoties en gevoelens je allemaal willen vertellen en hoe je je eigen gedrag kan verklaren. Helaas kom je hiermee slechts bij het topje van de ijsberg uit. Op deze manier is het heel moeilijk om een blijvende verandering in jouw gevoelswereld en je gedrag teweeg te brengen. De echte kern en de oplossing vind je o.a. in het onderbewuste. Klinkt misschien spannend, maar hiermee bedoel ik vooral dat we dat wat nog ‘onbewust’ is (blinde vlek) in je bewustzijn willen krijgen (zichtbaar maken). In het onderbewuste liggen precies die ervaringen en overtuigingen opgeslagen, die ons doen en laten iedere dag beïnvloeden. Wanneer je daarin begint te werken, merk je dat echte, duurzame verandering al snel op gang komt.

Identiteit & jezelf ont-wikkelen

Onze identiteit wordt vaak verward met wie we in de kern zijn. Een identiteit is echter wie we zijn geworden, een proces wat vanaf de geboorte begint. Onze identiteit wordt onder andere beïnvloed door patronen die we van onze (voor)ouders hebben overgenomen of meegekregen. Bovendien bestaat een identiteit uit verschillende lagen en raakt het zowel aan cognitieve-, als gedrags- en gevoelsprocessen.

Zodra jij echter voelt dat jouw identiteit niet overeenkomt met wie je echt BENT, ervaar je het gevoel jezelf te zijn kwijtgeraakt. Daar begint de beweging naar binnen. Hoe meer jij jezelf weer echt leert kennen en jouw gevoelswereld ontdekt, hoe beter je jezelf leert begrijpen en hoe authentieker je wordt. Op deze manier raken we binnen een traject verschillende (innerlijke) lagen aan en ga je jezelf dus eigenlijk letterlijk ont-wikkelen.

Nicolien-Lettinga-Moederschap-Hechting-Verbinding-Infant-Mental-Health
Nicolien-Lettinga-Innerlijk-Bewustzijn-Persoonlijke-Groei
Nicolien-Lettinga-Orthopedagoog-Infant-Mental-Health-Systeemtherapie-prenatale-perinatale-psycholoie

Hoe werkt Nicolien?

We starten letterlijk bij het begin; jouw start in dit leven. Jouw eerste duizend dagen zijn de meest vormende van je bestaan. Deze periode van je leven geeft veel informatie en inzicht in de blokkades die je vandaag de dag ervaart. Vanuit deze basis belichten we vervolgens de andere lagen van je binnenwereld (innerlijk) en ga je ontdekken welke (beperkende) overtuigingen, overlevingsmechanismes en gedragingen nog actief zijn en je (onbewust) nog beïnvloeden.

Hierbij werk ik volledig afgestemd en maak ik gebruik van verschillende therapeutische werkvormen zoals:

 • Gesprekstherapie
 • Spiegelen en symboliek van gedrag
 • Spiegel-, (familie)systeem- en tafelopstellingen
 • Traumasensitief handelen
 • Cognitieve therapievormen
 • Lichaamsgerichte behandelvormen (o.a. Rebozo massage en ademwerk)
 • Psycho-educatie
 • Innerlijk kind werk
 • Het geboorteverhaal, geboortepatronen en de eerste duizend dagen
 • Werkvormen gericht op (emotie)regulatie, sensitiviteit en de intuïtieve ontwikkeling

Voor wie?

Dit traject is voor jou als:

 • Je wil werken aan de relatie met jezelf
 • Je je bewustzijn wil verruimen
 • Je wil ’thuiskomen’ in jezelf
 • Je wil leren zorgen voor jezelf op een manier die écht bij je past
 • Je niet alleen wil dromen maar nu ook echt wil gaan doen door je leven bewust vorm te geven
 • Je wil ontdekken wat intuïtie is en hoe je je met haar kan verbinden
 • Je jouw sensitiviteit wil gaan ervaren als een kracht
 • Je los wil komen van perfectionisme, pleasen, angsten, somberheid en zwaarte
 • Je durft te laten gaan wie je was om te worden wie je (in de kern) bent
 • Je wil onderzoeken hoe je start in dit leven van invloed is op je leven (en blokkades) vandaag de dag
 • Je jezelf en je kern écht wil leren kennen en begrijpen
 • Je meer balans wil creëren in geven en ontvangen

 Wat levert dit me op?

 • Diep(er) begrip van jezelf en inzicht in je (beperkende) overtuigingen, gedachten en patronen
 • Meer diepgang, bezieling en verbinding in de relatie met jezelf (en anderen)
 • Meer plezier, (zelf)vertrouwen en energie in het dagelijks leven
 • Vertrouwen om je plek in te nemen als vrouw en als mens en daarin je eigen (waarde) te voelen en leven
 • Leiding durven nemen over jezelf en je leven zonder schuldgevoelens of gevoelens van tekort te ervaren
 • Duurzame verandering en (persoonlijke) groei
 • Diepe(re) acceptatie van jezelf en daardoor een positiever zelfbeeld

Masterclasses & Workshops

Naast mijn 1:1-trajecten bied ik zeer regelmatig toegankelijke masterclasses en workshops aan (zowel online als fysiek). Binnen deze masterclasses en workshops wil ik je o.a. inspiratie en (praktische) tools aabieden voor meer plezier, verbinding en bezieling in je groeiproces én persoonlijke leven. Daarnaast brengt het je op een laagdrempelige manier in verbinding met ‘gelijkgestemden’. Meer informatie, data en mogelijkheden tot inschrijven vind je middels de knop hieronder. 

Starten?

Investering

Verandering vraagt tijd en ruimte en is vooral een proces. Ik werk daarom bij voorkeur met (korte) trajecten. Niet alle vragen zijn passend voor een kort traject. Tijdens ons kennismakingsgesprek geef ik daarom eerlijk advies over de verwachte duur bij het soort hulpvraag én of ik daar de geschikte therapeut voor ben. De trajecten binnen mijn praktijk zijn altijd op maat en volledig afgestemd op de vragen, wensen en behoeften die je hebt.

  Zo werkt het:

  1. We starten met een telefonische kennismaking om te kijken welke vragen en behoeftes er zijn. Ook kan ik wat extra uitleg geven over mijn praktijk, werkwijze en de trajecten. Dit kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend! 
  2. Vervolgens plannen we een intakegesprek in. In dit gesprek gaan we o.a. alle vragen/behoeftes nog verder in kaart brengen en verhelderen, maken we nader kennis en vormen we een afgestemd plan van aanpak voor de consulten binnen het traject.
  3. Na het intakegesprek ontvang je een aantal vragenlijsten en plannen we samen alle consulten in de agenda in (om je plekjes in de agenda zeker te stellen). De consulten kunnen zowel in mijn praktijk (Naaldwijk) als online (zoom) plaatsvinden.
   1. Na afloop van een traject is het mogelijk om te verlengen met losse sessies van 60 minuten of uiteraard met een nieuw traject.

   Mijn trajecten starten vanaf €444,-*

   Dit is inclusief het intakegesprek, 4 consulten, contactmomenten tussen de consulten (via app/mail) gedurende het traject en een evaluatie/reflectie sessie (van 30 min) een maand na afloop van het traject.

   *Betaling in 2 of 3 termijnen mogelijk

   Op dit moment heb ik geen wachtlijst. Dit betekent dat je na het kennismakingsgesprek binnen 1-2 weken kan starten.

   Toch interesse in een los consult? Stuur me een mail via hallo@nicolienlettinga.nl dan plannen we een kennismakingsgesprek in om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

   Wat klanten zeggen

   Toen ik bij Nicolien de praktijk binnen kwam voelde ik mezelf meteen thuis door de rust, kleuren, geuren en mooie stenen. De klik was er meteen en ik kon volledig mezelf zijn. Nicolien is echt een topper. Ze voelt heel goed aan wat jij als persoon nodig hebt en begeleid je zo fijn als je net dat laagje dieper gaat, wat niet altijd makkelijk is. Nicolien kan je bepaalde inzichten geven die je diep van binnen weet maar niet altijd bewust van bent. Ze geeft je de ruimte en spiegels om juist de lastige dingen aan te gaan op een hele prettige manier. Na het gesprek loop ik heel enthousiast de deur uit en lijkt het alsof ik op wolken loop. Ik gun iedereen een coaching sessie met Nicolien. Het geeft je heel veel inzichten en helpt je te groeien als mens.

   ~ Marjolein ~

   Ik heb verschillende consulten bij Nicolien gehad en wat is zij een geweldige vrouw! Ze voelt je perfect aan waardoor er gelijk een hele warme en relaxte energie loskomt. Ze heeft mij geholpen met mijn onzekerheden en het leren begrijpen van mezelf. Ze is professioneel, kundig, warm en toegankelijk. Nicolien, je bent een topper!

   ~ Sabine ~

   Nicolien is een bijzondere vrouw die heel goed weet waar ze het over heeft. Ze kan je op een mooie manier teruggeven wat iets over jezelf vertelt. Een enorm mooi waardevol cadeau voor jezelf ! Als je vastloopt maar ook als je op een diepere laag contact wilt met jezelf kan ik alleen maar zeggen; DOEN. Het is het meer dan waard! Dank je wel lieve Nicolien.

   ~ Ellen ~