De Oermoeder Academie

Ben jij er klaar voor om …
d

Het moederschap helemaal vanuit je oermoedergevoel te gaan beleven en niet meer vanuit je hoofd of verwachtingen van anderen?

w Jouw baby een zachte landing en liefdevolle start te geven?

En kan je niet wachten om te leren hoe je je helemaal voor jouw oermoedergevoel kan openen en hoe je je baby beter kan leren begrijpen en ondersteunen?

rDan gaan de deuren van De Oermoeder Academie open voor jou!s

Intuïtie & oermoedergevoel .. Wat is het?

Intuïtie, ik ervaar het als een écht ‘oergevoel’, een inzicht zonder nadenken, iets voelen voordat je dit beredeneerd hebt, een ingeving, letterlijk: innerlijk zien. Wanneer je dit naar het moederschap vertaalt dekt ‘oermoedergevoel’ wat mij betreft absoluut de lading. Maar welke vrouw of moeder je het ook vraagt, zij zal haar eigen woorden geven aan het beschrijven van dit gevoel en dat is mooi! Hoe zou jij het gevoel omschrijven? En misschien nog wel belangrijker; luister jij altijd naar jouw oermoedergevoel?

Waarom leren luisteren naar je oermoedergevoel?

Omdat het leren voelen van en luisteren naar je oermoedergevoel je zelfvertrouwen (in het moederschap) enorm vergroot;

Omdat je oermoedergevoel dé basis vormt voor het werkelijk leren begrijpen van je baby;

Omdat het bijdraagt aan een goede hechting en diepe zielsverbinding met je baby;

Omdat jouw oermoedergevoel een bijdrage levert aan een zachte landing voor je baby op deze toch wel intense aarde;

Omdat je oermoedergevoel je altijd vertelt wat het beste is voor jou én je baby;

En je daardoor niet meer onnodig in twijfel hoeft te worden gebracht door adviezen en meningen van anderen of je omgeving.

d

Je mag het moederschap vanuit vertrouwen en op jouw eigen manier ervaren en beleven! o

Ik ben Nicolien

Afgestudeerd als Orthopedagoog en gespecialiseerd in de opvoeding en ontwikkeling van baby’s. Maar bovenal ben ik een hoogsensitieveling die besloot haar hart te volgen. Met heel veel passie begeleid ik vrouwen bij het (her)vinden van hun intuïtie, zodat zij vanuit die oer stevige basis hun (toekomstige) kindjes een zachte landing kunnen geven.

Ik werk op geheel eigen wijze met vrouwen en baby’s. In mijn begeleiding komen de wetenschap, intuïtie en praktijk samen, omdat ik niet geloof in het volgen van een standaard protocol. Een baby mag zijn eigen verhaal vertellen, maar omdat hij dit nog niet in woorden kan, ondersteun ik bij het vertalen van zijn behoeften.

Maar daarna geef ik het stokje over, omdat ik geloof dat jij dit als moeder het allerbeste kan! Daarom leer ik je hoe je door middel van het leren lezen van lichaamstaal, herkennen van huiltjes, babymassage, het gebruik van een draagdoek en (spiegel)coaching vanuit je eigen gevoel, je oermoedergevoel, je baby beter kan begrijpen en ondersteunen.

Nicolien | Babycoaching

“Her intuition was her favorite superpower”

Wat gaan we doen?

Je gaat leren WAT oermoedergevoel precies is, WAAROM oermoedergevoel zo belangrijk is, HOE je naar je oermoedergevoel kan leren luisteren én HOE je oermoedergevoel kan inzetten bij het laten landen en opvoeden van je baby. Daarnaast ga je je rugzak flink vullen met tools en vaardigheden om jezelf, maar zeker ook je baby beter te leren begrijpen en ondersteunen tijdens de mooie, maar oh zo intense babyperiode.

Hoe gaan we dit doen?

Allereerst gaan we aan de slag met de basis; jouw oermoedergevoel. Ik zal je met behulp van coaching, oefeningen en creativiteit begeleiden naar het openstellen en (opnieuw) leren luisteren naar je oermoedergevoel. Vanuit deze stevige basis slaan we een brug van jouw oermoedergevoel naar het beter leren begrijpen en begeleiden van je baby.

Hierbij komende de volgende vaardigheden aan de orde:

Omgaan met huilen
Je leert hoe je op jouw eigen manier om kan gaan met het huilen van je baby en krijgt daarbij inzicht in de verschillende functies van het huilen (waarom huilt mijn baby?). Ook vragen als: ‘Laat ik mijn baby even huilen?’ of ‘Pak ik mijn baby wel of niet op als hij huilt?’ worden behandeld.
Babytaal
Je leert de huiltjes voor honger, vermoeidheid, krampjes, een dwarszittend boertje en ongemak met bijbehorende lichaamstaal te herkennen onderscheiden.
.
.
.
.
Gebruik van een draagdoek
 Je leert hoe je veilig en ergonomisch een draagdoek knoopt en gebruikt.
.
.
Babymassage
Je leert diverse massagetechnieken ter ondersteuning bij onrust, huilen, darmkrampjes, reflux, overstrekken, tandenpijn enz.
.
Spiegelen
Jij reflecteert iets op jouw baby en je baby spiegelt dat naar jou terug. Je leert daarom wat jouw baby je wil vertellen met zijn gedrag zoals onrust, huilen, slaapmoeilijkheden.

Voor wie is de Oermoeder Academie geschikt?
d

De oermoeder academie is geschikt voor jou als:

 • Je je tijdens je zwangerschap wil voorbereiden op het moederschap en de komst van je baby;
 • Je wil leren luisteren naar je eigen gevoel, je oermoedergevoel;
 • Je wil leren hoe je jouw baby kan masseren en laten ontspannen;
 • Je wil leren hoe je jouw baby kan dragen in een draagdoek;
 • Je wil leren hoe je om kan gaan met het huilen van je baby;
 • Je de lichaamstaal van je baby wil leren lezen en begrijpen;
 • Je je baby zacht en vanuit diepe zielsverbinding wil laten landen;
 • Je coachbaar bent;
 • Je open durft te stellen;
 • Je jezelf wil ontwikkelen;
 • Je gelijkgestemden wil ontmoeten.
Nicolien

Wat andere moeders zeggen …

Er komt je veel op je af als nieuwe moeder. Nicolien heeft ons op veel vlakken al zo goed geholpen en dat doet ze nog steeds. Naast de babymassage en het leren hoe je baby te dragen met een draagdoek, kunnen we altijd met vragen bij haar terecht. Ze heeft ons tips gegeven over het slapen, maar ook over omgaan met krampjes. Je bent een topper en zeker een aanrader! Zowel tijdens de zwangerschap als na de geboorte.

Nicolien is een bijzondere vrouw die heel goed weet waar ze het over heeft. Ze kan je op een mooie manier teruggeven wat jou baby, dreumes je wilt vertellen en wat het daarnaast ook over jou vertelt. Een enorm mooi waardevol cadeau voor jezelf én je kindje!! Als je vastloopt maar ook als je op een diepere laag contact wilt met jezelf en je kindje kan ik alleen maar zeggen; DOEN. Het is het meer dan waard!! Dank je wel lieve Nicolien voor de bijzondere dag.

Ik heb verschillende consulten bij Nicolien gehad, en wat is zij een geweldige vrouw! Ze voelt je kindje en jou perfect aan waardoor er gelijk een hele warme en relaxte energie loskomt. Ze heeft mij geholpen met de onzekerheden van beginnend moederschap, het leren begrijpen van mijn dochter en daardoor ook mezelf leren begrijpen. Maar ook heeft ze me de voordelen van een draagdoek en babymassage laten zien waar ik, met onze in het begin onrustige dochter, heel veel aan gehad heb! Ze is professioneel, kundig, warm en toegankelijk. Nicolien, je bent een topper! Veel liefs xx

Een bijzondere wandeltocht door de duinen met lieve Nicolien. Na een fijn skypegesprek hebben wij een afspraak ingepland voor de wandeling in Kijkduin.  Tijdens deze wandeling in de duinen stonden we stil bij momenten/gevoelens/vragen die opkwamen en kwamen we tot mooie inzichten en wat mijn zoontje mij wilde vertellen met zijn gedrag en dit allemaal door de begeleiding en kennis van Nicolien, de natuur en de paden die ik zelf op dat moment koos. Na deze wandeling ging ik vol energie, bewustwording en verbintenis terug naar mijn lieve zoontje en gaf ik hem een dikke kus en knuffel! En ik kan je na een paar weken verder zeggen dat dit zoveel impact op mijzelf heeft gehad, dingen in beweging zijn gezet en dit uiteindelijk weer terug te zien in het gedrag van mijn zoontje, zo bijzonder!! Ik had dit niet zonder Nicolien kunnen doen! Dus mama’s dit is een groot waardevol cadeau voor jezelf en dus ook voor jouw kindje!

Via een vriendin van mij ben ik bij Nicolien terecht gekomen. Ik was op zoek naar iemand die babymassage gaf. Nicolien sprak mij gelijk aan. Door het fijne contact vooraf had ik er helemaal zin in. De eerste ontmoeting was gelijk al goed. Nicolien straalt veel rust uit dat had ik nodig. Onze dochter vond ik nogal onrustig. Verwachtingen van andere mensen maakte mij ook onzeker. Nicolien heeft mij laten inzien dat ik meer op mezelf mag vertrouwen. Ook over het slaapritme zat ik met vragen. Tijdens het slaapmoment heeft Nicolien geluisterd hoe onze dochter in slaap kwam. Op dit moment zijn we net begonnen.  Een heel fijn idee vind ik dat je met vragen altijd nog bij Nicolien terecht kunt. Je krijgt als beginnende moeder een hele nieuwe taak in je leven. Kijk naar dingen waar je energie van krijgt en blij van word in je leven. Het zijn de kleine dingen die het doen. Dit is was Nicolien mij heeft meegegeven.

Kies wat bij je past  v

De Oermoeder Academie | Complete Cursus
 • Meer informatie over de inhoud en beschikbaarheid van deze cursus volgt in het voorjaar van 2019 

Veelgestelde vragen

Kies de cursus die je graag wil volgen en klik op de ‘bestel’ knop. Je komt in het bestelproces terecht waar je veilig kan betalen middels Ideal. Na je betaling ontvang je je inloggegevens voor de academie en jouw gekozen cursus in je mail. Even inloggen en je kan gelijk starten met de door jou gekozen cursus! Veel plezier!

De complete cursus is de meest volledige cursus die beschikbaar is in de academie en zorgt ervoor dat je met een goedgevulde rugzak vol kennis en vaardigheden én een dosis oermoedergevoel het moederschap en avontuur met je baby tegemoet gaat. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je voorkeur uitgaat naar één (of meerdere) van de modules, bijvoorbeeld de babymassage? Dan kies je voor een losse cursus. Lees de informatie bij de cursussen rustig door en maak een keuze die bij jou past. Het is ook altijd mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen wanneer je advies nodig hebt bij het maken van een keuze.