Maak van het verbinden met je lijf een prioriteit, voor jezelf én je baby.

Nicolien Lettinga

Maak van het verbinden met je lijf een prioriteit,
voor jezelf én je baby.

De afgelopen dagen voelde ik me niet helemaal fit. Een zeer hoofd en een zeer lijf. Mijn lijf is mijn grootste spiegel, dus ik wist dat er iets gevoeld wilde worden. En aangezien ik nu niet alleen voor mijn eigen lijf, maar ook voor die van mijn baby mag zorgen wist ik wat me te doen stond .. Zitten, ademen, stilte en voelen.

Boodschappen van mijn lijf

Oeps, eigenlijk had ik al weer te lang doorgelopen. Ik voelde een enorme druk op mijn hoofd, aan de linkerkant van mijn lijf (voelen) voelde ik de energie niet goed stromen en de rechterkant van mijn lijf (denken) voelde enorm stijf. Ik was dus mega in mijn hoofd gaan zitten en mijn denken had mijn voelen weer even compleet overgenomen.

Balans herstellen

De hoogste tijd dus om weer goed in mijn lijf te zakken en de balans te herstellen. Met behulp van mijn ademhaling en visualisatie lukt het mij inmiddels heel goed om dit zelf te doen. Pfoe, wat een verademing (letterlijk!). Ik voelde de spanning plaatsmaken voor ontspanning en de stijfheid en zwaarte werd zacht en licht. Ineens voelde ik ook een hoop geplop en beweging in mijn buik. Een duidelijke boodschap van mijn baby kwam binnen; “Hé, fijn dat je er weer bent mama! Ik miste je al.

Puzzelstukjes

En toen klikte er voor mij plots een puzzelstukje. Onze kinderen hebben het nodig dat wij goed in ons lijf zitten! Dat we ons verbonden voelen met ons lijf en letterlijk aanwezig zijn. Hoe moeten zij anders leren landen hier op aarde en in hun eigen lijf? Hoe moeten zij anders leren rust en ontspanning te vinden en voelen als wij dit zelf ook niet doen of kunnen? Hiervoor hebben zij ons écht nodig en wij mogen dus het goede voorbeeld geven!

Verantwoordelijkheid nemen

En nee, ik zeg niet dat dat altijd makkelijk is. Dit is ook verantwoordelijkheid nemen 2.0. Jezelf én je lijf eens heel eerlijk aankijken .. hoe zitten we er bij vandaag? En dan vervolgens ook actie ondernemen om er iets aan te veranderen! Ik voel dat ik zelf niet meer anders kan en ook niet meer anders zou willen, voor mezelf én voor mijn kind. Ook dit is zelfliefde! Dus doe je met me mee? Adem in .. adem uit .. en verbinden maar met dat mooie lijf!

*Ook ik heb een reis afgelegd om dit te mogen leren en heb mezelf daarbij vaak afgevraagd; “Hoe doe je dat nou eigenlijk visualiseren en mediteren en waarom zou ik dat willen leren?” Omdat ik het inmiddels als zo’n onwijs krachtig middel ervaar om balans en verbinding met mijn lijf te creëren is het ook een onderdeel van De Oermoeder Academie. Hier lees je meer.