Je dacht dat je goed voorbereid was op de komst van je baby, maar pas wanneer je baby er écht is voel je

hoe anders je leven is.

Nu voel je pas hoe intens deze nieuwe en grote verantwoordelijkheid is.

Het voelt alsof je ineens de hele dag ‘aan’ staat terwijl je nog herstelt van de bevalling en/of nog moet wennen aan de gebroken nachten en het hebben van minder energie.

Daarnaast was je gewend aan een bepaalde vorm van vrijheid in je leven voordat je baby werd geboren, maar lijk je gedurende de dag geen moment te kunnen vinden om zelf weer even op te laden en te verwerken. Ook ben je je kindje nog volop aan het leren kennen en soms zoekende;

Waarom huilt hij? Zijn het krampjes? Is hij moe? Overprikkeld? Is het toch honger? Of is er iets anders wat mijn baby me probeert te vertellen?

Je baby beter leren begrijpen en ondersteunen én ontdekken wie jij zelf bent als moeder brengt rust, zelfvertrouwen en een nieuwe balans. Het zorgt dat je meer kan genieten van alles dat het moederschap ook brengt tijdens die bijzondere én intense babyfase.

Hoe kan je je baby beter leren begrijpen en ondersteunen?

Naast het feit dat liefdevolle aanraking een levensbehoefte is en enorm bijdraagt aan een veilige hechting tussen jou en je baby is het ook zeer helpend bij het beter leren begrijpen van je baby. Ik zal je daarom een aantal makkelijke maar zeer effectieve aanrakingstechnieken aanleren die ontspannend van aard zijn, verlichting bieden bij krampjes en (overmatig) huilen. Je creëert hiermee zowel voor je baby als voor jezelf een fijn rustmoment én je zorgt voor jullie beiden voor een moment van verwerking en ontlading van prikkels.

Babymassage & Lichaamstaal

Gedurende deze liefdevolle aanrakingsmomenten zal ik je ook uitleggen welke lichaamstaal je ziet, welke (huil)geluiden je baby kan maken, hoe baby’s jou als moeder ‘spiegelen’ en hoe je hier op kan reageren. Dit zorgt er voor dat je buiten deze liefdevolle aanrakingsmomenten beter en sneller kan voelen en inschatten wat je baby nodig heeft, waardoor je meer zelfvertrouwen en (innerlijke) rust ervaart.

Het leren dragen van je baby

Naast de liefdevolle aanraking, lichaamstaal en (huil)geluiden zullen we ook aan de slag gaan met het leren dragen van je baby. Ik ga je stap voor stap leren hoe je je baby veilig en ergonomisch kan dragen in een draagdoek/drager. Ik zal je alles uitleggen en laten zien over de verschillende doeken, dragers en knopen, zodat je optimaal kan ervaren wat bij jou en je kindje past. Je zal ervaren hoe prettig het is om je baby zo liefdevol en nabij te kunnen dragen én ook nog eens je handen vrij te hebben. Daarnaast biedt de draagdoek verlichting bij krampjes, slaapmoeilijkheden, onrust, overprikkeling, reflux en (overmatig) huilen. 

Wat krijg je?

Newborn traject

 • Telefonische/online intake
 • 4 consulten van 1 uur
 • Individuele coaching op het gebied van huilen/onrust/slaap/ritme
 • Je leert babymassage, knopen van een draagdoek en lichaamstaal/huilgeluiden
 • Cursusmap met alle informatie en technieken die aan bod komen
 • Flesje massage olie (intuïtief) samengesteld voor jouw baby
 • Inclusief alle materialen zoals matje, handdoeken, olie, draagdoeken enz.
 • Bruikleen van doek en/of drager (zonder extra kosten!)
 • Tussen de consulten altijd de mogelijkheid tot het stellen van vragen, beoordelen + advies van geknoopte doek/drager en aanrakingstechnieken

Prijs €349,- inclusief btw*

*Betaling in termijnen mogelijk

Newborn consult

 • Telefonische/online intake
 • 1 consult van 1 uur
 • Individuele coaching
 • Korte telefonische follow-up 2 weken na het consult

Prijs €99,- inclusief btw

Dit consult kan ook via Zoom plaatsvinden

Wat klanten zeggen

Ik was op zoek naar iemand die babymassage gaf. Nicolien sprak mij gelijk aan. Door het fijne contact vooraf had ik er helemaal zin in. De eerste ontmoeting was gelijk al goed. Nicolien straalt veel rust uit dat had ik nodig. Onze dochter vond ik nogal onrustig. Verwachtingen van andere mensen maakte mij ook onzeker. Nicolien heeft mij laten inzien dat ik meer op mezelf mag vertrouwen. Ook over het slaapritme zat ik met vragen. Tijdens het slaapmoment heeft Nicolien geluisterd hoe onze dochter in slaap kwam. Op dit moment zijn we net begonnen.  Een heel fijn idee vind ik dat je met vragen altijd nog bij Nicolien terecht kunt. Je krijgt als beginnende moeder een hele nieuwe taak in je leven. Kijk naar dingen waar je energie van krijgt en blij van word in je leven. Het zijn de kleine dingen die het doen. Dit is was Nicolien mij heeft meegegeven.

~ Roxanne ~

Ik heb verschillende consulten bij Nicolien gehad, en wat is zij een geweldige vrouw! Ze voelt je kindje en jou perfect aan waardoor er gelijk een hele warme en relaxte energie loskomt. Ze heeft mij geholpen met de onzekerheden van beginnend moederschap, het leren begrijpen van mijn dochter en daardoor ook mezelf leren begrijpen. Maar ook heeft ze me de voordelen van een draagdoek en babymassage laten zien waar ik, met onze in het begin onrustige dochter, heel veel aan gehad heb! Ze is professioneel, kundig, warm en toegankelijk. Nicolien, je bent een topper!

~ Sabine ~

Bij Nicolien heb ik als kersverse mama de workshop babymassage gevolgd en het leren knopen van de draagdoek. Nicolien geeft op een fijne manier de uitleg en heeft heel veel deskundigheid in huis. Daarnaast is zij het fijnste luisterend oor wanneer je net moeder bent geworden en er een hele nieuwe wereld voor je ligt. Nicolien geeft tijdens het consult hele fijne tips en adviezen.
Mijn zoontje van 9 weken vindt het fijn in de draagdoek en de massage is een ontspanmoment, zowel voor hem als voor ons samen, heel fijn!

~ Carola ~