Over leven en nieuw leven

Over leven en nieuw leven 

Het fascineert me hoe wij mensen in elkaar zitten en hoe wij onze levens leiden, maar soms ook lijden .. Allemaal hebben we hier op aarde iets te doen en zijn we niet voor niets ons leven hier gestart.

Nieuw leven

Maar wat mij nog het allermeest fascineert; nieuw leven. Van het tot stand komen van een zwangerschap tot de geboorte en de periode daarna. Wat een mega shift brengt zo’n (wens naar) nieuw leven in je leven teweeg. Maar soms zie je dat in eerste instantie misschien nog niet zo ..

Taboes en patronen

Ik denk daarom dat de tijd is aangebroken om taboes en patronen te doorbreken rondom kinderwens/zwangerschap/geboorte. Het is tijd om de perfectie rondom deze onderwerpen los te laten. Want nee, soms is die wolk niet zo roze .. Ook dan mag je laten zien wie je werkelijk bent, het is oké om te delen dat zwanger worden niet lukt of niet vanzelf gaat, het is oké om te delen dat je zwangerschap niet was wat je ervan verwacht had en het is ook oké om te delen dat je niet happy bent na de geboorte van je baby, dat je het zwaar hebt of dat je het moeilijk vindt. Door dit te erkennen, maar nog belangrijker, er naar te handelen, pak je je verantwoordelijkheid 2.0 en benut je een kans om een mega shift in je leven te maken.

Jouw pad

En hoe fijn is het dat er tegenwoordig middelen en mensen beschikbaar zijn die een stukje mee willen lopen op jouw weg als je vastloopt op bovenstaande onderwerpen. Uit eigen ervaring weet ik hoe gedragen je je kan voelen wanneer je ondersteunt wordt door een goede coach of therapeut. Je hoeft het niet altijd alleen te doen!

Omarm die beschikbare kennis

En al helemaal niet als je moeder wordt (of wil worden). Omarm die beschikbare kennis over zwanger worden, zwangerschap, geboorte en babytijd. Bereid je voor en leer je baby beter begrijpen, zelfs al voor de conceptie én tijdens je zwangerschap! Ik denk dat het tijd is voor baby bewustwording 2.0. Terug naar je oermoeder gevoel!

And that’s where I come in 😉