Wil jij op een bijzondere manier zwangerschap, bevalling en kraamtijd afsluiten én jouw geboorte als moeder vieren?

 

Laat je dan omvatten door de Rebozo!

Nicolien-Lettinga-Rebozo-Sluitingsritueel

Het Rebozo sluitingsritueel is een bijzonder ritueel waarbij we samen de periode van zwangerschap, bevalling en kraamtijd vieren en afsluiten

Binnen veel culturen bestaat de kraamperiode uit 40 dagen (6 weken). In Mexico bijvoorbeeld ontvangt een vrouw na deze 40 dagen het Rebozo sluitingsritueel dat dient als afsluiting van deze periode. Het is een bijzonder helend en ondersteunend ritueel op zowel mentaal, emotioneel, fysiek als energetisch gebied.

Tijdens je zwangerschap en het geven van geboorte (in welke vorm dan ook) heeft jouw lijf zich zowel fysiek als energetisch ‘geopend’. Dit sluitingsritueel wordt daarom ook wel ‘closing the bones’ genoemd. Het is magisch waar ons vrouwenlijf allemaal toe in staat is en het ritueel is daarom ook een moment om jouw vrouwelijkheid en je lijf te vieren.

Daarnaast is het Rebozo sluitingsritueel zeer ondersteunend bij de overgang van jullie fijne en veilige ‘baby bubbel’ naar de buitenwereld. Na de eerste intense periode van uitsluitend zorgen voor je baby en jezelf breekt het moment aan dat je letterlijk weer meer ‘naar buiten’ gaat. Je bent lichamelijk grotendeels aangesterkt, wellicht ga je binnenkort weer werken en sociale contacten nemen toe. Deze overgang ervaren veel vrouwen als behoorlijk intens. Het Rebozo sluitingsritueel kan je voeden, ondersteunen en aanmoedigen bij deze bijzondere overgang.

Dit ritueel is ook zeer geschikt voor vrouwen die een miskraam, stille geboorte of abortus hebben ervaren, maar ook voor vrouwen die al (veel) langer geleden zijn bevallen.

Wat is een Rebozo?

De Rebozo is een traditionele met de hand geweven katoenen doek uit Midden- en Zuid Amerika. Ze lijkt op een sjaal of omslagdoek. De Rebozo wordt zeer uiteenlopend gebruikt en dient veelal als een verlenging van je armen/handen. De Rebozo wordt bijvoorbeeld gebruikt als draagdoek, hoofdtooi, sjaal, buikband, kledingstuk (om te laten zien dat je getrouwd bent) én als massagedoek. Het is dan ook niet zo gek dat Mexicaanse vrouwen de Rebozo overal mee naar toe nemen.

Hoe verloopt het sluitingsritueel?

Jouw unieke geboorteverhaal is het startpunt van het sluitingsritueel. Je krijgt de ruimte om je verhaal van zwangerschap tot bevalling en kraamtijd te delen. Vervolgens zal ik je met behulp van de Rebozo doeken een lichaamsmassage geven om je zowel fysiek als mentaal te laten ontspannen. De massage dient ook om je nog dieper in je lijf te laten zakken en je te laten aarden.

Daarna neem je plaats op de Rebozodoeken die op een matje voor je klaar liggen. In 7 stappen zal ik met behulp van de Rebozo je lichaam gaan sluiten. Dit doe ik samen met je partner of iemand anders die je dierbaar is. We ‘sluiten’ hierbij niet alleen je lijf fysiek/energetisch, maar we sluiten ook symbolisch de eerste fase van je prille moederschap af.

Tot slot ronden we de ceremonie af en ontvang je van mij een afgestemde boodschap die je uitnodigt om in rust en vertrouwen de volgende fase van het moederschap in te stappen.

Nicolien-Lettinga-closing-the-bones
Nicolien-Lettinga-Rebozo-sluitende-massage
Nicolien-Lettinga-Sluitings-Ceremonie

We kunnen het ritueel vanaf ongeveer 6 weken na je bevalling inplannen, maar dit kan en mag ook altijd in een latere fase (van het moederschap) plaatsvinden. Het ritueel vindt plaats bij jou thuis in je vertrouwde omgeving, maar je bent ook welkom in mijn praktijk. Gedurende het ritueel is het altijd mogelijk om je kindje te voeden. Wel wil ik je vragen om ervoor te zorgen dat er een extra persoon aanwezig om tijdens het ritueel voor je kindje te zorgen. Op die manier kan jij je volledig op jezelf en het ritueel richten.

Wat brengt het Rebozo sluitingsritueel?

 • Een ‘herboren’ gevoel!
 • Ondersteuning bij herstel na de bevalling
 • Verwerking en heling
 • Diepe ontspanning
 • Viering van jouw geboorte als moeder
 • Verbinding met je vrouwelijkheid
 • Ondersteuning bij overgang naar de buitenwereld
 • Verwerking, heling en ondersteuning na een miskraam, stille geboorte of abortus

  De periode van zwangerschap, geboorte en kraamtijd is “life-changing” voor een vrouw

  Investering

  Rebozo sluitingsritueel €197,-*

  Het ritueel duurt ongeveer 2 uur. *Exclusief reiskosten

  Wat klanten zeggen

  Ik heb onlangs een Rebozo massage ervaren bij Nicolien. Voornamelijk voor de ontspanning, maar ik had ook wat last van lichamelijke pijntjes ivm mijn zwangerschap. Wat een heerlijke methode is dit dan tijdens de zwangerschap! Ik lag er helemaal ontspannen bij en Nicolien gebruikte meerdere doeken en posities. Zeker op het einde van je zwangerschap is dit fijn voor de buik die wat zwaarder begint te worden. Ik raad het zeker aan tijdens de zwangerschap en kan ook niet wachten op het sluitingsritueel wat ik graag na mijn bevalling wil ervaren.
  Bedankt lieve Nicolien!

  ~ Anne ~

  In mijn zwangerschap was ik heel erg opzoek naar ontspanning en rust. Die heb ik zeker gevonden bij Nicolien met de geweldige rebozo massage en gesprekken! Dit leek mij ook heerlijk voor tijdens mijn bevalling dus heeft mijn partner ook nog een kleine rebozo massage cursus gedaan. Dit was echt super om de eerste weeën op te vangen.

  ~ Kimberly ~