Slaap kindje slaap

Slaapproblemen baby | Nicolien Lettinga

SLAAP KINDJE SLAAP .. 

“Het blijft een ding dat slapen”, vertelt moeder me tijdens het consult. “Hij is hartstikke moe, maar zodra ik hem in bed leg en weg wil lopen begint hij gelijk heel hard te huilen”.

Slapen is maatwerk

Baby’s en slapen .. of het is een gouden combinatie of het zorgt voor een flinke uitdaging. Slapen is een veelbesproken onderwerp waarover verschillende meningen bestaan. Zelf ervaar ik dat er niet één standaard oplossing is voor ‘slaapproblemen’. Het is kijken, voelen en afstemmen op wat voor jou en je baby werkt. Het is ‘maatwerk’.

Hulp bij slaapproblemen

Zelf zet ik veelal het spiegelen, babytaal en babymassage in bij vragen rondom slaap. Met behulp van spiegelen kijken we naar wat je baby je probeert te vertellen met zijn gedrag. Wanneer dit helder wordt hoeft je baby dit niet meer naar je te reflecteren. Maar ook maakt je baby een kenmerkend geluid (huiltje) met bijbehorende lichaamstaal wanneer hij moe is. Wanneer het lukt om dit te herkennen kan je sneller handelen en hoef je de ‘vroege’ signalen van slaap niet te missen. Onderschat ook de kracht van babymassage niet! Er bestaan namelijk verschillende massagetechnieken die helpen bij het sneller en dieper in slaap vallen van je baby. Deze technieken kunnen ook uitkomst bieden wanneer je baby tussendoor (veel) wakker wordt, maar eigenlijk nog wel even verder kan/mag slapen.

Hoe gaat het bij jou?

En zo valt er denk ik nog veel meer over dit onderwerp te zeggen. Wellicht heb jij nog iets anders geprobeerd wat goed voor jou en je baby werkt? Of wellicht gaat het slapen nog niet zo lekker en loop je nog met vragen rond? Alles is oké! Maar weet dat er mogelijkheden zijn. Neem gerust contact met mij op voor het stellen van vragen of delen van ervaringen. Ik hoor graag van je!

En vooral .. slaap lekker!