Verdiepingsdag

Jezelf ont-wikkelen

 

Ik laat los wie ik was
om te worden wie ik ben

Via een lange oprijlaan met aan beide zijden wilgenbomen kom je aanrijden. Je stapt uit in een groene oase van rust midden in de polders. Je ruikt de bomen en het gras en hoort de vogels fluiten. Vandaag is een dag helemaal voor jou!

Nicolien-Lettinga-Moederschap-Geboorte-van-een-Moeder

Je hebt al vaker gehoord dat ‘verbinding met jezelf’ belangrijk is en tegelijkertijd voelt dit nog als iets vaags ..

Het lukt je niet om die connectie met jezelf te (her)vinden en/of te behouden. Daar waar je soms zou willen verstillen en vertragen, zodat je je intuïtie (weer) kan horen, stuit je steeds op innerlijke ruis. Een wirwar van gedachten, gevoelens en patronen die je onrustig maken en zorgen voor een gebrek aan overzicht en helderheid. Je ziet niet waar te beginnen met het ‘ontwarren van je innerlijke wirwar’ en dat houdt je steeds op de plek waar je nu bent, terwijl je eigenlijk verlangt naar (innerlijke) rust, helderheid, verbinding, plezier en groei.

Hoe zou het voor je zijn om niet langer het gevoel te hebben dat iets je tegenhoudt om in vrijheid authentiek en ongefilterd jezelf te kunnen zijn? Door te onderzoeken welke overtuigingen, patronen en gedachtes je (innerlijk) nog onbewust beïnvloeden ga je jezelf meer en meer ‘ont-wikkelen’. Dit brengt je dichter bij wie jij in de kern bent en zou willen zijn. Je leert jezelf steeds beter begrijpen en ondersteunen en dat brengt (innerlijke) rust, zelfvertrouwen, helderheid en meer energie.

Op een prachtige plek midden in de polders van Midden-Delfland komen we samen voor een dag vol inspiratie, ontspanning, persoonlijke groei én ont-wikkeling. Tijdens deze verdiepingsdag bied ik je een gevarieerd programma (incl. heerlijke lunch!) bestaande uit verdiepende masterclasses, het ervaren van opstellingen, oefeningen, reflectie en tijd voor jezelf in de natuur.

Aan het einde van deze dag ga je opgeladen, vol inspiratie, inzichten, nieuwe energie en met praktische tools en oefeningen weer richting huis!

Van onbewust naar bewust (zijn)

Je hebt waarschijnlijk al lang nagedacht over wat je gedachten, emoties en gevoelens je allemaal willen vertellen en hoe je je eigen gedrag kan verklaren. Helaas kom je hiermee slechts bij het topje van de ijsberg uit. Op deze manier is het heel moeilijk om een blijvende verandering in jouw gevoelswereld en je gedrag teweeg te brengen. De echte kern en de oplossing vind je o.a. in het onderbewuste. Klinkt misschien spannend, maar hiermee bedoel ik vooral dat we dat wat nog ‘onbewust’ is (blinde vlek) in je bewustzijn willen krijgen (zichtbaar maken). In het onderbewuste liggen precies die ervaringen en overtuigingen opgeslagen, die ons doen en laten iedere dag beïnvloeden. Wanneer je daarin begint te werken, merk je dat echte, duurzame verandering al snel op gang komt. 

Masterclass: jezelf ont-wikkelen & identiteit

Onze identiteit wordt vaak verward met wie we in de kern zijn. Een identiteit is echter wie we zijn geworden, een proces wat vanaf de geboorte begint. Onze identiteit wordt onder andere beïnvloed door patronen die we van onze (voor)ouders hebben overgenomen of meegekregen. Bovendien bestaat een identiteit uit verschillende lagen en raakt het zowel aan cognitieve-, als gedrags- en gevoelsprocessen.

Zodra jij echter voelt dat jouw identiteit niet overeenkomt met wie je echt BENT, ervaar je het gevoel jezelf te zijn kwijtgeraakt. Daar begint de beweging naar binnen. Hoe meer jij jezelf weer echt leert kennen en jouw gevoelswereld ontdekt, hoe beter je jezelf leert begrijpen en hoe authentieker je wordt. Tijdens deze verdiepingsdag raken we deze verschillende (innerlijke) lagen aan en ga je jezelf dus eigenlijk letterlijk ont-wikkelen.

 

Nicolien-Lettinga-Innerlijk-Bewustzijn-Persoonlijke-Groei
Nicolien-Lettinga-Moederschap-Hechting-Verbinding-Infant-Mental-Health
Nicolien-Lettinga-Opstellingen-Innerlijk-Kind-opvoeding

Opstellingen

Een mooie en effectieve methode om dat wat nog ‘onbewust’ is in je bewustzijn te krijgen en verschillende innerlijke lagen aan te raken is met behulp van opstellingen. Een opstelling is een manier om (onbewuste en/of herhalende) patronen, dynamieken en eventuele blokkades waar je mee te maken hebt zichtbaar én inzichtelijk te maken. We verleggen met een opstelling de focus van het zichtbare gedrag naar de kern van je probleem of vraag (oftewel; de ‘onderstroom’).

Met behulp van zogenaamde vloerankers, poppetjes en andere materialen maken we deze ‘onderstroom’ zichtbaar en ligt de nadruk op ervaren, zien en (door)voelen. Dit maakt dat je vrij kan komen van je (onbewuste en/of herhalende) patronen, dynamieken en blokkades, waardoor er letterlijk ruimte ontstaat om volledig je plek in te nemen in het hier en nu. Opstellingen kan je eigenlijk bij alle soorten vraagstukken toepassen en er zijn dan ook veel verschillende soorten opstellingen. Tijdens deze verdiepingsdag ga je vooral individuele opstellingen ervaren.

“De meeste van onze spanningen en frustraties komen voort uit de dwangmatige behoefte om de rol te spelen van iemand die we niet zijn”

-Hans Selye, The stress of life

Voor wie?

Deze verdiepingsdag is voor jou als:

 • Je meer diepgang, bezieling en verbinding in de relatie met jezelf (en anderen) wil ervaren
 • Je meer plezier, (zelf)vertrouwen en energie in het dagelijks leven wil ervaren
 • Je wil leren om om je plek in te nemen als vrouw en als mens en daarin je eigen (waarde) te voelen en leven
 • Je wil leren zorgen voor jezelf op een manier die écht bij je past
 • Je niet alleen wil dromen maar nu ook echt wil gaan doen door je leven bewust vorm te geven
 • Je wil ontdekken wat intuïtie is en hoe je je met haar kan verbinden
 • Je jouw sensitiviteit wil gaan ervaren als een kracht
 • Je los wil komen van perfectionisme, pleasen, angsten, somberheid en zwaarte
 • Je jezelf en je kern écht wil leren kennen en begrijpen
 • Je meer balans wil creëren in geven en ontvangen

 Wat krijg je?

 • Een volledig verzorgde dag helemaal voor jezelf!
 • Persoonlijke begeleiding en ruimte om je vragen te stellen
 • Mijn belangrijste inzichten en lessen uit o.a. systemisch werk, spiegelen en intuitieve/persoonlijke ontwikkeling
 • Diep(er) begrip van jezelf en inzicht in je (beperkende) overtuigingen, gedachten en patronen
 • Een fijne groep gelijkgestemde vrouwen
 • Praktische oefeningen (voor thuis)

De plek: Buitengoed Ta Fête

Via een prachtige oprijlaan met aan beide zijden wilgenbomen kom je aanrijden bij Buitengoed Ta Fête; een kleine oase midden tussen de groene weilanden. Aan de ene kant zie je de koeien en aan de andere kant de paarden, overal staan bomen, allerlei soorten vogels fladderen rond én je hoort de kikkers kwaken in de sloot. We hebben deze dag zowel de authentieke boerderijruimte als de prachtige buitenruimte tot ons beschikking. Ik kijk er ontzettend naar uit om jou op deze bijzondere plek midden in de polders te mogen ontvangen.

Nicolien-Lettinga-Verdiepingsdag-Opstellingen-Innerlijk

Over Nicolien

Als klein meisje werd ik al als ´gevoelig´ omschreven

Maar pas op latere leeftijd begon ik een beetje te ontdekken wat dit betekende en waarom ik voelde wat ik voelde. Ik heb dit als een ingewikkeld en eenzaam proces ervaren. Deze ervaringen had ik echter niet willen missen, chiché misschien, maar wel heel erg waar! Het heeft me groei gebracht, als vrouw én als mens. Daarnaast bleek dit proces een enorme drijfveer voor het starten van mijn praktijk.

Het is mijn essentie om mensen, ouders en kinderen écht te zien. Dwars door alle ruis en onder de lagen van overtuigingen, emoties en gedrag, om te komen bij wie je in de kern bent. Ik begeleid de groeiprocessen binnen mijn praktijk met een brede blik en vanuit mijn (wetenschappelijke) kennis en ervaring als Orthopedagoog, de pre- en perinatale psychologie, Infant Mental Health, systeemtheorie en mijn groot invoelend vermogen.

Mijn werkwijze is zeer persoonlijk, verbindend, invoelend en diepgaand om zo tot duurzame verandering en groei te komen.

Programma

Praktisch

Hoe ziet de dag er ongeveer uit?

 • Rustig aankomen en even ‘landen’ met koffie/thee en wat lekkers
 • Verdiepende masterclass
 • Opstellingen deel I
 • Heerlijke uitgebreide lunch
 • Opstellingen deel II
 • In de natuur zijn, reflectie, wandelen en tijd voor jezelf
 • Afsluiting

Bovenstaande betreft geen vaststaand programma, maar geeft een globale indruk van de dag.

Heb je nog vragen of twijfel je misschien of deze verdiepingsdag bij je past? Voel je dan van harte welkom om contact met mij op te nemen.

Datum: volgt binnenkort! 
Tijdstip: 10.00 uur – 16.00 uur
Inclusief koffie, thee, water, lekkers én uitgebreide lunch
Locatie: Buitengoed Ta Fête, Schipluiden
Investering: volgt binnenkort!*

Er is deze dag plek voor maximaal 6 vrouwen, zodat ik genoeg ruimte kan creëren voor persoonlijke aandacht en begeleiding.

*Betaling in 2 termijnen mogelijk! Je betaald termijn 1 en een maand later op dezelfde datum ontvang je een betaallink en factuur voor termijn 2 via de mail. Let op! bij een betaling in termijnen worden extra administratie- en verwerkingskosten in rekening gebracht. 

Ik maak de beweging naar binnen en laat los wie ik was om te worden wie ik ben.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Mail je vraag naar hallo@nicolienlettinga.nl dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.
Check ook je spam als je op een reactie van mij wacht!

Is deze verdiepingsdag alleen toegankelijk voor moeders?

Deze verdiepingsdag is toegankelijk voor alle vrouwen die na het lezen van de informatie een JA! voelen. Moeder, geen moeder, moeder to-be .. je bent welkom! Uiteraard kan je wel met vragen en/of blokkades gerelateerd aan het moederschap binnen deze dag aan de slag, omdat dit sterk in verbinding staat met je persoonlijke groei en het thema van deze dag; jezelf ont-wikkelen. 

Moet ik tijdens de opstellingen representant zijn?

Nee, deze dag is écht helemaal voor jou en jij hebt de regie over waar je binnen deze dag de verbinding met anderen wel of niet opzoekt. De opstellingen die we deze dag doen zijn individueel en je gaat dus vooral zelf ervaren en (door)voelen (uiteraard onder mijn begeleiding). Het is echter wel mogelijk om met anderen uit te wisselen en samen te werken tijdens de opstellingen, maar alleen als je daar zelf voor kiest.

Wat als ik onverhoopt toch niet kan komen?

Wanneer je je hebt aangemeld is het helaas niet mogelijk je deelname te annuleren en het geinvesteerde bedrag retour te ontvangen. Wanneer je onverhoopt toch niet kan, mag je uiteraard wel iemand anders op jou plek laten komen. Dit dien je echter zelf te regelen en zo snel mogelijk per mail aan mij door te geven.

Wat klanten zeggen

Ik heb bij Nicolien een opstelling gedaan waarbij ik mijn vrouwenlijn in kaart heb gebracht. Wat was dit bijzonder en heeft het puzzelstukjes op zijn plek laten vallen. Patronen die helder werden, misschien niet eens zo zeer door ze te bedenken, maar door het te voelen, waarna mijn lichaam dingen los kon laten. Dit heeft me in mijn persoonlijke ontwikkelingsproces een enorme rust, maar ook vertrouwen gegeven. De rust, maar ook vooral het vertrouwen wat Nicolien uitstraalt, heeft voor mij de rust geboden om deze opstelling in te gaan en te doorvoelen. Nicolien wist op het juiste moment de juiste vragen te stellen, maar soms ook gewoon even niks te zeggen en te zijn.

~ Aukje ~

Een peuter die mij spiegelde en daarmee van alles bij mij triggerde. Dat maakte dat ik met mijn handen in mijn haar zat. In een (spiegel) sessie met Nicolien heb ik mogen ervaren dat het veilig is om alle emoties te voelen en toe te laten. Nicolien zorgde voor een ontspannen sfeer waardoor ik letterlijk alles uitsprak wat in mij om ging. Dit in combinatie met het voelen zorgde er voor dat ik weer in verbinding kon komen met mijn kern en daar vanuit weer in verbinding kon komen met onze dochter. Ik ben dankbaar voor de (spiegel) opstelling. Het heeft er voor gezorgd dat er meer ontspanning is in huis.

~ Manon ~

Nicolien stelde mij op een hele fijne manier gerust en vertelde hoe een opstelling werkt. Wat vond ik het een bijzondere ervaring. Ik voelde van alles (hoe gek het misschien ook klinkt) door het staan op gekleurde blaadjes. Nicolien heeft een hele rustgevende en fijne manier van werken en deze opstelling heeft mij weer meer inzichten gegeven en vooral terug te gaan naar mijn kern.

~ Roxanne ~

Door eerdere ervaringen en gesprekken met Nicolien was ik geïnteresseerd in de Rebozo massage en (tafel)opstelling. Ik ging erheen met het doel om mijzelf te ontwikkelen en inzichten te krijgen in het moeder zijn. Vanaf het moment van binnenkomen bood Nicolien mij een luisterend oor en voelde ik mij op mijn gemak, veilig en vertrouwd. Dit leidde tot emotionele en verhelderende gesprekken. Je wordt je bewust van de manier waarop en waarom je ze zo doet. Het is een mooie en bijzondere ervaring die je jezelf als moeder mag gunnen.

~ Miranda ~

Naar aanleiding van mijn bevalling en een intense kraamtijd die daarop volgde heb ik bij Nicolien een opstelling gedaan om deze periode te kunnen verwerken. Ik heb een opstelling op de vloer ervaren, waarbij ik letterlijk een stip aan de horizon kon zetten met betrekking tot mijn proces en groei. Met behulp van de opstelling kon ik precies zien welke obstakels er letterlijk en figuurlijk nog in de weg lagen om bij mijn stip aan de horizon te komen. Ik vond dit erg fijn, omdat de materialen letterlijk voor me stonden en ik ze vast kon pakken. Zo kwam ik nog dichter bij het onderwerp.

~ Kimberly ~