Wat zie je als je naar je baby kijkt?

Nicolien Lettinga

Wat zie je als je naar je baby kijkt?

“Wat zie je als je naar je baby kijkt?” is vaak de eerste vraag die ik tijdens een consult stel. Het leren lezen en luisteren naar de lichaamstaal en geluiden van je baby helpen enorm bij het leren kennen en begrijpen van je kindje .. vertel ik er dan wijs bij.

Mijn beurt

Maar nu was het mijn eigen beurt .. daar stond ik met Eva in mijn armen, mijn man vragend en met mijn ogen vol wanhoop aan te kijken “wat wil ze nou? waarom moet ze zo huilen?” Auw, dat doet zeer, hoor ik dit niet te weten? (bedankt ego!)

Fluistering

Maar dan, net alsof het me ingefluisterd wordt, hoor ik; “wat zie je als je naar je baby kijkt?” “ (bedankt intuïtie!). Niet veel later valt ze rustig in slaap met haar handjes ontspannen geopend. Ha, die lichaamstaal ken ik! Ik weet genoeg. Stiekem moet ik een beetje lachen om mezelf. Wat een avontuur .. moeder zijn, mens zijn.

Herkenbaar? Ohja, en het even niet weten, veel knuffelen en ademhalen zijn ook oké 🥰(#notetoself)