Nicolien

Mijn naam is Nicolien,

Kijk eens naar mijn filmpje, daarin vertel ik meer over mezelf.
P

Nicolien

Laten we kennismaken ..

Hoi! Ik ben Nicolien en ik neem je heel graag een stukje mee in mijn verhaal, want waarom doe ik wat ik doe?

Huilbaby en van klacht naar kracht

Al vanaf mijn babytijd worstel ik met mijn hooggevoeligheid. Ik was een flinke huilbaby, veel ziek en erg onrustig. In de jaren daarna was dit niet veel anders en tijdens mijn puberteit kreeg ik te maken met een laag zelfbeeld, perfectionisme en veel negatieve gedachten. Op dat moment niet wetende dat dit met mijn gevoeligheid te maken had ..

Ik knijp dan ook nog tot op de dag van vandaag in mijn handen dat ik al vroeg in mijn puberteit een coach trof die mij heeft geholpen met de worsteling met mijn hooggevoeligheid en alle klachten die daaruit voortvloeiden. Stap voor stap leerde ze mij om mijn hooggevoeligheid als kracht te gaan zien in plaats van als een beperking. Wat een verademing!

Diep contact en signalen

Ik begon in te zien dat ik door mijn gevoeligheid op een heel diep niveau contact kan maken met mensen, met name met jonge kinderen en al helemaal met baby’s. Deze bewustwording heeft er voor gezorgd dat ik wat meer mijn hart én mijn gevoel ging volgen.

Steeds meer signalen wezen mij op het werken met baby’s. Ineens gingen mijn colleges over de babyontwikkeling en kreeg ik op mijn stage casussen voorgeschoteld waarbij problemen te herleiden waren naar de babytijd. Letterlijk zoog ik alle informatie over de ontwikkeling van baby’s op. Ik wilde er alles over weten!

Nicolien | Baby Coach

Van standaard protocol naar intuïtie

Al snel kwam ik er echter achter dat er in de praktijk toch iets anders met baby’s werd omgegaan dan hoe ik dat zelf zou willen doen. Het aantal uren huilen werd geteld, stempel huilbaby werd geplakt en een standaard protocol werd uitgevoerd. Dit raakte mij tot in de kern .. “dit moet toch ook anders kunnen?” vroeg ik mezelf hardop af.

Ik besloot mijn intuïtie te volgen en begon voor mezelf. Inmiddels werk ik op geheel eigen wijze met baby’s en hun ouders. In mijn coaching komen wetenschappelijke kennis en intuïtie samen, mag een baby zijn eigen verhaal vertellen en help ik de baby dit te vertalen naar zijn ouders. Maar ook help ik ouders om hun baby zelf beter te leren begrijpen. Dit doe ik met behulp van het leren kennen van lichaamstaal, verschillende huiltjes, babymassage, het gebruik van een draagdoek en spiegelcoaching.

” Even The Smallest One Can Change The World “

Iedere baby en iedere ouder is uniek en daarom stem ik mijn coaching altijd volledig af op jou en je baby. Een standaard protocol kom je bij mij niet tegen ;-). Dit is waarom ik doe wat ik doe, dit is waar mijn innerlijk vuur harder van gaat branden! Ik ontmoet jou en je baby dan ook heel graag.

Met liefs,

Nicolien