Hi, Ik ben Nicolien!

Met mijn woorden en diensten wil ik zowel de rauwheid als puurheid van het ouderschap én persoonlijke groei belichten.

 

Laten we kennismaken

Nicolien-Lettinga-Innerlijk-Kind-Baby-Orthopedagoog-Pedagogisch-Professionals

Daar zat ik dan midden in de nacht

Met mijn dochter aan de borst intens vermoeid en tranen die vanaf mijn wangen zachtjes op haar hoofdje drupten. Ik voelde me totaal overspoeld en overprikkeld door alles wat er op me af kwam als gevoelige en nieuwbakken moeder. Daarbij had ik ook nog eens een heel gevoelig nieuw mensje gebaard die heel sterk reageerde op mijn stemming en gedrag en tegelijkertijd ook nog aan het landen was op aarde en in haar lijf. Het leek wel alsof we elkaar totaal niet begrepen, net alsof we allebei een andere taal spraken.

Die nacht was zowel mijn breekpunt als keerpunt. Een diep verlangen naar begrip en verandering werd geboren. Vanaf dat moment begon mijn reis terug naar mezelf en ging ik op onderzoek uit hoe ik mijn lichaam, ziel en geest weer met elkaar kon gaan verbinden, zodat ik mezelf én mijn kind beter kon gaan begrijpen en ondersteunen. Deze holistische kijk, de bewustwording, het ontwikkelen van mijn intuïtie en naar het gedrag van mijn dochter kijken als een spiegel vormden samen de basis van een taal die we beiden beter leken te begrijpen en spreken.

Nicolien-lettinga-holistisch-orthopedagoog-borstvoeding
Nicolien-Lettinga-Orthopedagoog-Infant-Mental-Health

Als klein meisje werd ik al als ´gevoelig´ omschreven

Maar pas op latere leeftijd begon ik een beetje te ontdekken wat dit betekende en waarom ik voelde wat ik voelde. Ik heb dit als een ingewikkeld en eenzaam proces ervaren, maar tegelijkertijd had ik deze ervaringen niet willen missen vanwege de groei die het me bracht als vrouw en als mens.

Toen mijn kinderwens groeide en ik zwanger mocht worden van onze dochter dacht ik dat ik al het nodige voorwerk had gedaan en mijn ´gevoeligheid´ aardig onder de knie had. Niemand had mij echter verteld dat het ‘moederschap’ al op dit moment begint of me voorbereid op de enorme (innerlijke) transformatie die mijn kinderwens, zwangerschap en de geboorte van mijn dochter met zich mee zouden brengen. Ik werd nog gevoeliger dan ik al was en ik had het gevoel dat alles wat ik van mezelf begreep compleet was verdwenen op het moment dat ik zwanger raakte. Daarnaast had ik gehoopt dat mijn (wetenschappelijke) kennis en intuïtie me wel zouden ondersteunen bij het beter begrijpen van mijn (huilende) baby/kind, maar ook dit pakte totaal anders uit.

Everybody wants to hold the baby, but who holds the mother?

Waarom ik op een diepere laag kijk naar gedrag

De periode die je doorbrengt in de buik van je moeder, de manier waarop je geboren wordt en je eerste levensjaren vormen de basis voor de rest van je leven. Een periode die van grote invloed is op wie je bent, hoe je je ontwikkelt en hoe je je gedraagt. Het is echter niet altijd even makkelijk om op bewust niveau inzicht te krijgen in deze processen omdat je je dit niet meer (bewust) herinnert. Je onderbewuste (lichaamsgeheugen) weet dit echter nog heel goed en zo word je hier dus dagelijks door beïnvloed.

Als Orthopedagoog (en als moeder) heb ik veel geleerd over deze processen, maar ik heb altijd gevoeld dat ik op een diepere laag naar het gedrag van kinderen, hun ouders, professionals én mezelf mocht kijken. Ik ben mijn kennis én invoelend vermogen gaan inzetten om het gedrag en de behoeftes van kinderen en hun ouders te vertalen, zodat ze zich écht gezien, gehoord en begrepen voelen. Het verschil wat ik hierdoor zag in het welzijn van kinderen, maar ook in het (zelf)vertrouwen en de innerlijke rust van hun ouders was enorm. Voor deze doelgroep heb ik een fijne en veilige plek gecreëerd binnen mijn eigen praktijk.

Verder over Nicolien

  • Ik ben mijn praktijk gestart in januari 2016
  • Ik kom uit Dronten, vertrok voor de liefde naar Poeldijk en droom van wonen in de heuvels van Zuid-Limburg
  • Ik heb in Zwolle mijn SPH-diploma behaald en daarna in Utrecht mijn Master Orthopedagogiek met basisaanteking psychodiagnostiek [BAPD] behaald
  • Never not learning! Gek op leren, boeken lezen en persoonlijke ontwikkeling
  • Ik was zelf een huilbaby
  • Getrouwd met mijn grote liefde Tom in het mooie Maastricht toen ik 31 weken zwanger was
  • Met mijn dochter in de draagdoek wandelen door de duinen mis ik het meeste uit haar babyperiode
  • Ik ben de helft van een tweeling (alleengeboren tweeling)
  • Ik ga helemaal ‘aan’ van mooie beelden en scrol dus best wat af op Pinterest of kruip zelf achter de camera om fijne plaatjes te schieten
Nicolien-Lettinga-Moederschap-Hechting-Verbinding-Infant-Mental-Health

Contact

Twijfel je nog of ik je misschien kan helpen? Heb je hulp nodig om te beslissen wat van mijn aanbod bij je past? Of heb je een andere vraag? Voel je welkom om altijd vrijblijvend contact met me op te nemen!

Contact opnemen kan via het formulier of stuur een e-mail hallo@nicolienlettinga.nl en je hoort spoedig van me!

Let op! Wacht je op een reactie van mij? Kijk voor de zekerheid eens in je spambox.

4 + 8 =