Nicolien-Lettinga-bewust-babycoach-bewustzijn

Hoe bewust is een baby?

Al eerder schreef ik dat ik de wereld van baby´s magisch vind. Met name de enorme intelligentie die een baby bezit vind ik fascinered. Gelukkig toont steeds meer wetenschappelijk onderzoek aan dat het bewustzijn van een baby groot is.

Bewustwording

Het is daarom eigenlijk té bizar dat er tijden in de geschiedenis waren waarbij baby´s zonder verdoving werden geopereerd. Er werd gedacht dat ze hier niks van voelden/meekregen. Gelukkig kijken we nu heel anders naar baby’s! Bewustwording rondom conceptie, zwangerschap en geboorte groeit én is ook ontzettend nodig.

Basis voor de rest van je leven⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Maar waarom vraag je je misschien af? De periode die je doorbrengt in de buik van je moeder, de manier waarop je geboren wordt en je eerste levensjaren vormen de basis voor de rest van je leven. Een periode die van grote invloed is op wie je bent, hoe je je ontwikkelt en hoe je je gedraagt. Het is echter niet altijd even makkelijk om op bewust niveau inzicht te krijgen in deze processen omdat je je dit niet meer herinnert. Je onderbewuste/je lichaamsgeheugen weet dit echter nog heel goed en zo word je hier dus dagelijks door beïnvloed.

Kwetsbare periode⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Het is daarom ontzettend interessant om naar deze periode te kijken wanneer je moeilijkheden met jezelf en/of je kind ervaart. Het zal je verbazen hoeveel spiegels, antwoorden en symboliek je terug zal vinden in deze prille en kwetsbare periode van jezelf en/of van je kind. Tijdens een consult werk ik daarom altijd op verschillende manieren met de (energetische) informatie uit deze periode. Bijvoorbeeld met behulp van meditatie, visualisatie of een opstelling.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Was jij je al bewust van het bewustzijn van baby’s en deze kwetsbare periode?
Meer weten en beschikbare ondersteuning vind je op de pagina newborn.