Wat Nicolien schrijft

Ervaringen en inspiratie vang ik heel graag in woorden. Ik klim daarom regelmatig in de ‘digitale pen’ om dit met jou te delen. Hieronder vind je de meest recente berichten vol met persoonlijke verhalen, tips, veel gestelde vragen, inspiratie uit bijzondere consulten en mooie gesprekken. Lees je mee?

De niet zo ‘roze wolk’

De niet zo ‘roze wolk’

Als je mij al langer volgt dan weet je wellicht dat het einde van mijn zwangerschap en de 2,5 jaar na de geboorte van Eva alles behalve een roze wolk was. Na 9 maanden proberen mijn hoofd boven water te houden kwam ..

Geboren moeder

Geboren moeder

Ik heb mijn nieuwe workshop gelanceerd: Geboorte van een moeder. Niet alleen een baby wordt geboren, ook jij als moeder. Een transitie waar ik graag meer aandacht voor wil vragen, omdat het met zo ontzettend veel processen in je leven verweven is. De transitie naar het moederschap heeft namelijk een grote impact op het leven van een vrouw ..

Werken met baby’s is geen trucje

Werken met baby’s is geen trucje

Werken met baby’s is geen trucje. In de praktijk zie ik dit helaas wel vaak gebeuren. En ik begrijp het, want hoe frustrerend is het als je een kindje niet begrijpt, je alles al geprobeerd hebt en hij blijft huilen of niet gaat slapen. Dit zijn vaak de momenten waarop ik word ingeschakeld, zowel door professionals als moeders ..

Hoe bewust is een baby?

Hoe bewust is een baby?

Al eerder schreef ik dat ik de wereld van baby´s magisch vind. Met name de enorme intelligentie die een baby bezit vind ik fascinered. Gelukkig toont steeds meer wetenschappelijk onderzoek aan dat het bewustzijn van een baby groot is. Het is daarom eigenlijk té bizar dat er tijden in de geschiedenis waren waarbij baby´s zonder verdoving werden geopereerd ..

Wat doet een Orthopedagoog?

Wat doet een Orthopedagoog?

“Doe je dan iets met botten?” is een vraag die mij regelmatig wordt gesteld als ik vertel dat ik werk als Orthopedagoog. De mensen die deze vraag stellen verwarren een Orthopedagoog echter met een Orthopeed. Ondanks dat de benamingen wat van elkaar weg hebben zijn Orthopedie en Orthopedagogiek twee totaal verschillende stromingen ..

‘Emotionele survivalgids voor newborn mama’s’

Dit gratis e-book boordevol tips en inspiratie zal binnenkort het levenslicht zien. Vul alvast het formulier in en je ontvangt het e-book als allereerste in je mail. 

Ja, ik wil dat gratis e-book!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.