Nicolien-Lettinga-werken-met-babys

Werken met baby’s is geen trucje 

Werken met baby’s is geen trucje. In de praktijk zie ik dit helaas wel vaak gebeuren. En ik begrijp het, want hoe frustrerend is het als je een kindje niet begrijpt, je alles al geprobeerd hebt en hij blijft huilen of niet gaat slapen.

Benader een kind niet als een probleem

Dit zijn vaak de momenten waarop ik word ingeschakeld, zowel door professionals als moeders. Wat eigenlijk wel grappig is, is dat ik het ‘antwoord’ ook niet heb, want ik geloof niet zo zeer in een quick-fix. Wat ik wel geloof is dat het helpt om een kind niet langer te benaderen als een ‘probleem’. De verantwoordelijkheid ligt namelijk bij jou en je bereidheid om je mindset om te buigen naar “ik wil jou begrijpen”.

Een baby is puur

Een baby is nog ontzettend puur met geen tot weinig filters. Om werkelijk te begrijpen wat er in dat koppie en lijfje omgaat, mag je bij jezelf ook echt even inchecken bij je eigen puurheid. Vanaf dat punt kan je je verbinden met een baby en leren begrijpen wat hij je duidelijk maakt.

Het is een innerlijk proces

Klinkt makkelijk hè? Ik moet je helaas verklappen dat dit wel wat oefening vergt en je niet gek hoeft op te kijken van een stukje innerlijk proces dat loskomt. Maar dat is wat groei is en dat is wat verbinden is. Met jezelf, met baby’s, met kinderen en met anderen! En als je dat eenmaal ervaren hebt kan én wil je nooit meer anders