Wil jij een gevoel van totale ontspanning, geborgenheid en diepe verbinding met jezelf (en je kind) ervaren?

Laat je dan omvatten, wiegen en masseren door de Rebozo!

Nicolien-Rebozo-massage

Tijdens je zwangerschap, maar ook als (nieuwbakken) moeder krijgen je lichaam en geest best wat te voorduren ..

Misschien ben je zwanger en heb je last van harde buiken, de zwaarte van je buik, pijn in je onderrug of een zeer stuitje? Of ervaar je (mentale) spanningen rondom de naderende geboorte en/of het moederschap? Rebozo massage kan jou als zwangere vrouw veel verlichting bieden. De wiegende bewegingen met de doek van top tot teen zorgen voor een diepe ontspanning in je gehele lijf en geest. Daarnaast wordt je baby ook meebewogen en gewiegd door de ritmische bewegingen en profiteert hij dus ook optimaal van de ontspannende ervaring.

Maar ook kan je als vrouw en/of als moeder sterk de behoefte voelen om een moment van rust te creëren voor jezelf.

Wellicht voel je al een langere tijd spanning in je lijf of kom je moeilijk uit je hoofd/gedachten? Voel je je soms overweldigd (door het moederschap) of (snel) overprikkeld? Geef je lijf dan de kans om al haar spanningen los te laten door het warme, veilige, geborgen en omvattende gevoel van de Rebozo doek. De ritmische bewegingen die worden gemaakt met de doek nodigen jou en je lichaam uit tot overgave, waardoor je in een diepe ontspanning en verbinding kan zakken. Rebozo massage wordt daarom op zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel gebied als zeer helend ervaren.

Wat is een Rebozo?

De Rebozo is een traditionele met de hand geweven katoenen doek uit Midden- en Zuid Amerika. Ze lijkt op een sjaal of omslagdoek. De Rebozo wordt zeer uiteenlopend gebruikt en dient veelal als een verlenging van je armen/handen. De Rebozo wordt bijvoorbeeld gebruikt als draagdoek, hoofdtooi, sjaal, buikband, kledingstuk (om te laten zien dat je getrouwd bent) én als massagedoek. Het is dan ook niet zo gek dat Mexicaanse vrouwen de Rebozo overal mee naar toe nemen.

Alle eer en dank gaat uit naar de vroedvrouwen die de kennis over de Rebozo hebben doorgegeven! Ik behandel de kennis en technieken dan ook met eer en diep respect.

Hoe gaat de Rebozo massage in zijn werk?

Voorafgaand aan de massage bespreken we samen waar je op dit moment staat en waar je behoefte aan hebt, zodat ik je een zo volledig mogelijke afgestemde massage kan geven. Wanneer je zwanger bent stemmen we ook samen af wat er in jullie verbinding nodig is.

Vervolgens zal ik je uitnodigen om in de doek te gaan liggen, zitten of hangen en pak ik de doek bij beide uiteinden vast. Zachtjes zal ik de doek aanspannen om vervolgens kleine en ritmische bewegingen te maken en dit wissel ik af met grotere langzame bewegingen. Dit doe ik intuïtief door steeds op jouw lijf en energie af te stemmen.

 

Nicolien-Lettinga-Rebozo-massage-zwangerschap
Nicolien-Lettinga-Rebozo-Massage-Moeder-Baby
Nicolien-Lettinga-Rebozo-massage-vrouwen

De Rebozo massage is dus geen vorm van massage waarbij ik met mijn handen over je lichaam zal wrijven, maar ik ga met behulp van de Rebozo jouw lichaam ritmisch in beweging brengen. Je wiegt/schommelt in de doek waarbij de doek steeds op haar plek blijft. De ritmische bewegingen van de doek zullen je lichaam en geest naar een totale vorm van ontspanning brengen. Je kleding blijft tijdens de massage aan waardoor Rebozo massage tot een zeer laagdrempelige vorm van massage behoort.

 

Na de Rebozo massage:

 • Ervaar je een diepe rust en ontspanning in je lijf en hoofd
 • Heeft je lijf haar spanningen los kunnen laten
 • Voel je je sterk geaard en minder overprikkeld
 • Ervaar je een diepere connectie met jezelf en je intuïtie
 • Voel je verlichting van lichamelijke klachten (bijvoorbeeld bij milde hoofd, nek of rugpijn)
 • Werkt de diepe ontspanning en gevoel van geborgenheid nog een periode na
 • Ervaar je verlichting van eventuele zwangerschapsklachten
 • Voel je je meer verbonden met je baby in je buik

  Voor wie is de Rebozo massage?

  Rebozo massage is een zeer laagdrempelige vorm van massage en daarom eigenlijk voor iedereen geschikt. Van jong tot oud en bij zeer uiteenlopende klachten en vragen.

  Binnen mijn praktijk richt ik me echter tot:

  • Vrouwen
  • Zwangeren
  • Moeders
  • Baby’s en kinderen

  Rebozo massage wordt niet toepast bij:

  • Verstoring van het evenwichtsorgaan
  • Ziekte van Ménière
  • Zeer ernstige bekkeninstabiliteit
  • Osteoporose
  • Zwangerschapscomplicaties (mits in overleg met arts/
   verloskundige)

  “Geef je lijf de kans om al haar

  spanningen los te laten”

  Wat krijg je?

  • Massage van 45 minuten
  • Houd er rekening mee dat de afspraak ongeveer een uur duurt. Na de massage bespreken we samen alles even kort na (15 minuten)
  • Na 2 weken ontvang je van mij een korte check-in (via de mail/app) om uit te wisselen hoe het met je gaat.
  • Wil je vaker komen? Dan kan je gebruik maken van een strippenkaart met aangepast tarief voor de massages. Meer info op aanvraag.

  €75,- incl. btw en materialen

  Op dit moment is er sprake van een wachttijd. Inplannen van afspraken is weer mogelijk vanaf januari 2024!

  Wat klanten zeggen

  Ik heb onlangs een Rebozo massage ervaren bij Nicolien. Voornamelijk voor de ontspanning, maar ik had ook wat last van lichamelijke pijntjes ivm mijn zwangerschap. Wat een heerlijke methode is dit dan tijdens de zwangerschap! Ik lag er helemaal ontspannen bij en Nicolien gebruikte meerdere doeken en posities. Zeker op het einde van je zwangerschap is dit fijn voor de buik die wat zwaarder begint te worden. Ik raad het zeker aan tijdens de zwangerschap en kan ook niet wachten op het sluitingsritueel wat ik graag na mijn bevalling wil ervaren.
  Bedankt lieve Nicolien!

  ~ Anne ~

  In mijn zwangerschap was ik heel erg opzoek naar ontspanning en rust. Die heb ik zeker gevonden bij Nicolien met de geweldige rebozo massage en gesprekken! Dit leek mij ook heerlijk voor tijdens mijn bevalling dus heeft mijn partner ook nog een kleine rebozo massage cursus gedaan. Dit was echt super om de eerste weeën op te vangen.

  ~ Kimberly ~